Items where Author is "Dimitrijeva, Vanga"

Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 39.

Jordeva, Sonja and Anusheva, Hristina and Golomeova, Saska and Zhezhova, Silvana and Dimitrijeva, Vanga and Mojsov, Kiro and Kertakova, Marija (2021) A cut marker for aircraft seat cover. Tekstilna industrija, 69 (2). pp. 40-47. ISSN 0040-2389

Jordeva, Sonja and Tomovska, Elena and Zhezhova, Silvana and Golomeova, Saska and Dimitrijeva, Vanga (2020) Textile waste management practices. Contemporary trends and innovations in the textile industry CT&ITI 2020. ISSN 677(082) / 687.1(082)

Efremov, Jordan and Dimitrijeva, Vanga (2019) Денови на модата во Штип – модата виножитото на градот - Самостојна модна ревија(изложба) на детска колекција. Проект подржан од Министерството за Култура на Република Македонија. [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga (2019) International days of the Vlach people Culture, tradition and art unite. [Project]

Efremov, Jordan and Dimitrijeva, Vanga (2019) „Летна школа“ – Библиоарт. In: „Летна школа“ – Библиоарт, 10 July 2019, Stip, Macedonia.

Dimitrijeva, Vanga and Efremov, Jordan and Golomeova, Saska and Ristova, Elvira and Zhezhova, Silvana and Jordeva, Sonja (2019) Меѓународни денови на модата. [Show/Exhibition]

Efremov, Jordan and Dimitrijeva, Vanga and Golomeova, Saska and Ristova, Elvira and Zhezhova, Silvana and Jordeva, Sonja (2019) Меѓународни денови на модата - Во чест на Св. Кирил и Методиј. [Show/Exhibition]

Zhezhova, Silvana and Jordeva, Sonja and Golomeova, Saska and Dimitrijeva, Vanga and Dimova, Tanja (2019) Tactile properties of fabrics. Tekstilna industrija. pp. 4-10. ISSN 0040-2389

Kertakova, Marija and Risteski, Sanja and Dimitrijeva, Vanga and Efremov, Jordan (2019) Fashion as a social phenomenon-socio-psychological mechanisms of impact. Contemporary trends and innovation in the textile industry. pp. 70-78. ISSN 978-86-900426-1-6

Golomeova, Saska and Demboski, Goran and Jordeva, Sonja and Zhezhova, Silvana and Dimitrijeva, Vanga and Kertakova, Marija and Mojsov, Kiro (2019) Selection of fusible interlining in apparel industry. Tekstilna industrija. ISSN 0040-2389

Dimitrijeva, Vanga (2018) Денови на културта на Власите. [Project]

Risteski, Sanja and Dimitrijeva, Vanga (2018) "United in diversity"- Модна ревија за Ден на Европа 2018. [Project]

Dimitrijeva, Vanga (2018) Денови на модата, Штип. [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga (2018) Детска модна ревија. [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga (2017) Хуманитарна детска модна ревија. [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga and Risteski, Sanja (2017) Креирање на облека. ISBN 978-608-244-427-7 .

Dimitrijeva, Vanga and Dimitrijeva, Marina (2017) Costumul aromânilor din estul Macedoniei. Conceptul de baza care a ghidat ideea de documentare a costumelor populare ale aromânilor din estul Macedoniei. Consiliul national al cercetarii stiintifice. ISSN 978-973-558-658-4

Jordeva, Sonja and Kortoseva, Sonja and Mojsov, Kiro and Zhezhova, Silvana and Risteski, Sanja and Dimitrijeva, Vanga (2017) The influence of the structural characteristics of cotton and pоlyester knitted fabrics on the thermo-physiological comfort. Advanced technologies, 6 (1). pp. 1-93. ISSN 2406-3037

Dimitrijeva, Vanga (2016) Изложба на текстилни табли со кириличната азбука. [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga (2016) Хуманитарна детска модна ревија, 2016. [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga (2016) Традиционалното културно творештво на Власите во Р. Македонија со посебен осврт на традиционалните носии, Штипски регион. [Project]

Risteski, Sanja and Dimitrijeva, Vanga (2016) Модни ревии на студентите на Технолошко-технички факултет. [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga (2016) Крушево Етно - Град. [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga (2015) Хуманитарна детска модна ревија „Подај рака“. [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga (2015) Моето ново дрво мојот нов свет. [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga (2015) Изложба на изработки на традиционални костими. [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga (2014) Детска модна ревија. [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga (2014) Крушево Град на културата. [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga (2013) Подај рака. [Project]

Dimitrijeva, Vanga (2013) Денови на модата 2013 Штип. [Project]

Dimitrijeva, Vanga (2013) Civilizatie Montana, Campulung-Musctel, Romania. [Project] (In Press)

Risteski, Sanja and Dimitrijeva, Vanga (2013) Модна ревија на тема: „Геометриски форми". [Show/Exhibition]

Despot, Katerina and Dimitrijeva, Vanga and Risteski, Sanja (2013) Фестивал на мода, култура и уметност - Битола. [Show/Exhibition]

Despot, Katerina and Risteski, Sanja and Dimitrijeva, Vanga (2012) Изложба на тема "Дизајн хартија". [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga (2012) Фолклорните традиции, обичаи во планините, романско-влашки диалог. [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga (2012) Изложба на традиционални влашки носии од 19 век. [Show/Exhibition]

Dimitrijeva, Vanga (2012) Крушево етно-град 2012. [Project]

Dimitrijeva, Vanga (2012) Vlach Open Day. [Show/Exhibition]

Mitreva, Elizabeta and Dimitrijeva, Vanga (2010) Анализа на актуелната состојба на влашките компании во поглед на пристапот кон квалитетот на производите/ услугите. In: Симпозиум за културата и цивилизацијата на Ароманците низ вековите, 15-18 октомври, 2010, МАНУ, Скопје.

This list was generated on Tue Nov 30 04:23:36 2021 CET.