Civilizatie Montana, Campulung-Musctel, Romania

Dimitrijeva, Vanga (2013) Civilizatie Montana, Campulung-Musctel, Romania. [Project] (In Press)

[thumbnail of ROMANIJA PLAKAT 2013 1.pdf]
Preview
Text
ROMANIJA PLAKAT 2013 1.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Мултикултуралната асоцијација Нику Хаџи,Кампулунг Мушцел,Романија и Букурешткиот Универзитет, Editura ARS DOCENDI, секои три месеци организираат кампуси од изложби,ревии,симпозиуми за Планинската цивилизација, фолклорните традиции, обичаи и романско влашкиот диалог. На овој проект се вклучени и студентите од Технолошко-техничкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев" со свои креации. Темата за изработка на костимите се традиционалните влашки носии од 19 век.

Item Type: Project
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Vanga Dimitrijeva
Date Deposited: 28 Oct 2013 12:16
Last Modified: 28 Oct 2013 12:16
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7805

Actions (login required)

View Item View Item