Моето ново дрво мојот нов свет

Dimitrijeva, Vanga (2015) Моето ново дрво мојот нов свет. [Show/Exhibition]

[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
ПОСТЕР ИЗЛОЖБА ТЕКСТИЛНИ ДРВЦА.pdf

Download (109kB) | Preview

Abstract

Изработки на текстилни дрвца со кириличната азбука, изработени по повеќе техники, со материјали од повеќе основи, текстил за мебел, кој како основа е поцврст на кој се прицврстени кирилините букви изработени исто така од текстил за мебел.
Овие текстилни дрвца се изработени за првоооделенците од основните училишта за полесно совладување на кириличнта азбука на визуелен и креативен начин.

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Art Academy
Depositing User: Vanga Dimitrijeva
Date Deposited: 07 Nov 2018 12:08
Last Modified: 07 Nov 2018 12:08
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17517

Actions (login required)

View Item View Item