Денови на модата 2013 Штип

Dimitrijeva, Vanga (2013) Денови на модата 2013 Штип. [Project]

[thumbnail of __buciste_userfiles$_vanga.dimitrijeva_Desktop_FASHION DAY'S TTF.png]
Preview
Image
__buciste_userfiles$_vanga.dimitrijeva_Desktop_FASHION DAY'S TTF.png

Download (166kB) | Preview

Abstract

Изработка на модна колекција инспирирана од традиционалната народната носија на власите и како вековен одраз на народните традиции,која постои во овој регион и како естетско сфаќање создадено низ вековите преку која може да се согледаат разни одрази на културните настани и влијанија и како врска со другите народи. Оваа култура најде примена преку 15 нови парчиња модерна облека наменета за современата жена која ќе може на посебни настани да биде посебна и неограничена во секојдневието и со посебен белег за нешто што значи невообичаено во културата односно во модата која ни дава многу можности, но понекогаш и многу ограничувања за одредени ситуации.

Item Type: Project
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Vanga Dimitrijeva
Date Deposited: 22 Jan 2014 10:44
Last Modified: 22 Jan 2014 10:44
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8749

Actions (login required)

View Item View Item