Крушево етно-град 2012

Dimitrijeva, Vanga (2012) Крушево етно-град 2012. [Project]

[thumbnail of ПРОГРАМА КРУШЕВО 2012 2.pdf]
Preview
Text
ПРОГРАМА КРУШЕВО 2012 2.pdf

Download (702kB) | Preview

Abstract

Студентите од Технолошко-техничкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев" од Штип за поуспешна реализација на Националниот проект Крушево Етно-Град изработија традиционални носии од македонскиот, турскиот и влашкиот фолклор. Со овие модели и самите се учесници во програмата и овие носии се носат секојдневно додека трае овој проект. Целта на вклучување на студентите во овој проект е практичниот дел на изведба на наставната програма, а со тоа и самите изработки се вклучени во автентична програма која ги подржува истите.

Item Type: Project
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Vanga Dimitrijeva
Date Deposited: 29 Oct 2013 09:38
Last Modified: 04 Aug 2015 09:45
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7822

Actions (login required)

View Item View Item