Модна ревија на тема: „Геометриски форми"

Risteski, Sanja and Dimitrijeva, Vanga (2013) Модна ревија на тема: „Геометриски форми". [Show/Exhibition]

[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
мода, уметност, музика, Пробиштип 2013.pdf

Download (49kB) | Preview

Abstract

Инспирацијата за модната ревија потекнуваше од геометриските форми како најчиста форма за сѐ околу нас и синоним за совршенство и целосна хармонија. Кругот во моделите претставува симбол за бесконечност, континуираност и совршенство, триаголникот – за раст, прогрес и амбиција, а правоаголникот – сигурност. Комбинацијата на овие форми дава можност за инспирација и дизајн. Беа изработени 16 модели а модната ревија беше надополнета и со модна ревија на дечиња од детската градинка во Пробиштип, а за креирањето на нивните модели исто така беа ангажирани студентите од ТТФ во делот на нивната практична работа.

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Sanja Spasova
Date Deposited: 21 Feb 2017 15:04
Last Modified: 29 Mar 2018 11:46
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17485

Actions (login required)

View Item View Item