Items where Division is "Faculty of Music Art" and Year is 2015

Group by: Creators | Item Type | No Grouping
Jump to: A | D | E | G | I | J | K | M | N | P | S | T | V | Z
Number of items: 144.

A

Angelov, Goranco (2015) Д-р Боривоје Џимревски - музички фолклорист, теренски истражувач и еден од пионерите на македонската етноорганологија. In: Македонски фолклор. Институт за фолкор Марко Цепенков - Скопје, Skopje, pp. 13-22. ISBN ISSN 0542-2108

Angelov, Goranco (2015) Анализа на монографијата „Чалгиската традиција во Македонија“ од авторот Боривоје Џимревски. In: Македонски фолклор. Институт за фолкор Марко Цепенков - Скопје, pp. 87-93. ISBN ISSN 0542-2108

Angelov, Goranco (2015) Народните музички инструменти кај балканските народи со посебен осврт на инструментот зурла. In: Балканскиот фолклор како интеркултурен код. Institute of Folklore “Marko Cepenkov” – Skopje, Institute of Slavonic Philology Adam Mickiewicz University – Poznań, pp. 65-82. ISBN 978-9989-642-85-2

Angelov, Goranco (2015) Улогата на Александар Линин за развојот на македонската етноорганологија. In: Балканската култура низ призмата на фолклористичко-етнолошките истражувања. Институт за фолклор „Марко Цепенков" - Скопје, pp. 357-366.

Angelov, Goranco (2015) Форми на изучување на вештините на свирење на музичкиот инструмент зурла. In: Музика и образование. Сојуз на композитори на Македонија - СОКОМ, pp. 77-86. ISBN 978-9989-801-15-0

Angelov, Goranco (2015) Горанчо Ангелов - Соло гајда, настап по повод Светскиот Ден на Музиката во градскиот парк во Скопје, локација Школка. [Performance] (Unpublished)

Angelov, Goranco (2015) Балканската етноорганологија и нејзиниот придонес во истражувањето на музичкиот инструмент зурла. In: Теорија и емпирија: Институционализирана фолклористика и етнологија во Македонија и на Балканот, 20-21 Nov 2015, Skopje, Macedonia. (Unpublished)

Angelov, Goranco (2015) Новогодишен концерт 2015 на студентите по традиционални инструменти класа доц. м-р Горанчо Ангелов, Катедра за Етнокореологија. [Video]

Angelov, Goranco and Jovanov, Ilco and Velickovska, Rodna (2015) Семинар за изворни народни инструменти и песни Прилеп 2015. In: Семинар за изворни народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“, 30 June-03 July 2015, Dolneni, Prilep, Macedonia.

Angelov, Goranco and Kitanovski, Antonijo and Jovanov, Ilco (2015) „Музика на светот“ целовечерен концерт. [Video] (Unpublished)

D

Dzorleva, Tatjana and Banev, Jovance (2015) Солистички концерт на Јованче Банев. [Performance] (Unpublished)

Dzorleva, Tatjana and Ilieva, Marija (2015) Концерт Илиева - Џорлева. [Performance] (Unpublished)

Dzorleva, Tatjana and Ilieva, Marija (2015) Концерт Илиева - Џорлева. [Performance] (Unpublished)

Dzorleva, Tatjana and Ilieva, Marija (2015) Фестивал за современа музика МОДОАРС 2015. [Performance] (Unpublished)

Dzorleva, Tatjana and Karova, Dragana (2015) Солистички концерт - Драгана Карова. [Performance] (Unpublished)

Dzorleva, Tatjana and Strmbova, Stefanija (2015) Солистички концерт на Стефанија Стрмбова. [Performance] (Unpublished)

E

Efremov, Jordan (2015) Модна ревија "Game on". [Show/Exhibition]

G

Gavrilovski, Goce (2015) „Скриена полифонија“- за соло виолончело, Емили Жирар- Шарест- Канада. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce (2015) Заблеало- Фестивал ТЕХО. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce (2015) Фолклорните елементи во Суита бр.1, од балетот „Лабин и Дојрана“ на композиторот Трајко Прокопиев,СМЕ. Струшка музичка есен 2014, Музика и образование. ISSN ISBN 978-9989-801-15-0

Gavrilovski, Goce (2015) „Заблеало“- за 4- гласен мешан хор, Солистички концерт на градскиот хор. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce (2015) Композицијата "Dawn"- Vocal Cantata for a mixed choir - Gavrilovski Goce, испечатена од страна на странска издавачка куќа- „Композитор“- Русија. Horovaja laboratorija XXI vek - Muzika dlja detei i junoshestva, 5 (2). pp. 66-69. ISSN ISMN 979-0-3522-0889-6, bbk 85.941 x 80, nom- 6725

Gavrilovski, Goce and Skarik, Milica and Pop Tomova, Blagica (2015) „Во Круг“- соло песна за сопран и пијано, Солистички концерт, Благица Поп Томова- сопран и Милица Шкариќ- пијано. [Performance]

Gavrilovski, Goce and Skarik, Milica and Pop Tomova, Blagica (2015) - „Во Круг“- соло песна за сопран и пијано, Солистички концерт, Благица Поп Томова- сопран и Милица Шкариќ- пијано, Штип. [Performance] (In Press)

I

Islam, Aida and Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2015) Music as a Vital Factor for the Continuity of the Cultural Identity. Review of European Studies, 7 (12). pp. 90-97. ISSN 1918-7173 (Print) 1918-7181 (Online)

Islam, Aida and Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2015) The importance of the practical work of the future teachers for the subject Music education. In: First International Conference “Practicum of Future Pedagogues, Teachers and Kindergarten Teachers in Multicultural Environments - Experiences and Challenges “, 27-29 Nov 2014, Skopje, Macedonia.

J

Jakimovska, Jana (2015) Dealing With the Past, exhibition. [Show/Exhibition]

Jakimovska, Jana (2015) East Meets West. [Show/Exhibition]

Jakimovska, Jana (2015) In First Person, National Gallery Mala Stanica, Skopje. [Show/Exhibition]

Jakimovska, Jana (2015) Paratissima Skopje 2015. [Show/Exhibition]

Jakimovska, Jana (2015) Paratissima Torino 2015 Ordine o caos? [Show/Exhibition]

Jakimovska, Jana (2015) Solo exhibition in Prishtina, Kosovo. [Show/Exhibition]

Janevski, Vladimir (2015) Народната носија суштинска одлика во сценските адаптации. Зборник на трудови - Илинденски денови, 7. pp. 5-8.

Janevski, Vladimir and Cicakovski, Timko (2015) Османлиските културни белези во Македонија. [Video]

Janevski, Vladimir and Cicakovski, Timko (2015) Фестивал во Полска - Бјали Исток. [Video] (In Press)

Janevski, Vladimir and Cicakovski, Timko (2015) концертна турнеа во холандија. [Video] (In Press)

Janevski, Vladimir and Cicakovski, Timko (2015) прозорец кон традицијата. [Video] (In Press)

Janevski, Vladimir and Cicakovski, Timko (2015) Концертна турнеа во Србија. [Video] (In Press)

Janevski, Vladimir and Cicakovski, Timko (2015) Концертна турнеа низ Македонија. [Video] (In Press)

Janevski, Vladimir and Cicakovski, Timko and Ilic, Blagica and Ilievska, Melita (2015) Едукативни концерти. [Video] (In Press)

Janevski, Vladimir and Cicakovski, Timko and Ilik, Blagica (2015) Концертна турнеа во Турција. [Video] (In Press)

Janevski, Vladimir and Cicakovski, Timko and Ilik, Blagica (2015) Фестивал во Турција - Бурса. [Video] (In Press)

Janevski, Vladimir and Cicakovski, Timko and Ilik, Blagica and Ilievska, Melita (2015) На аскер ке одам. [Video] (In Press)

Janevski, Vladimir and Ilic, Blagica and Ilievska, Melita (2015) Теренско истражување во Охридско. [Image]

Janevski, Vladimir and Ilik, Blagica (2015) Концертна турнеа во Албанија. [Video] (In Press)

Janevski, Vladimir and Svetozarevk, Branislav and Gorgieska, Anita and Zlatev, Simeon (2015) Османлиските културни белези во Македонија 2. Documentation. Institut Junus Emre - Skopje.

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2015) Авторско аудио ЦД: „Песни на Вевчанската душа“ на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“. [Audio]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2015) Целовечерен концерт на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“ во Охрид. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2015) Едночасовен музички портрет посветен на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“ на кочанската телевизија Канал 8 во емисијата „Попладне со Тања“. [Performance]

Jovanov, Ilco (2015) Илчо Јованов, концертен настап во Хрватска. [Performance]

Jovanov, Ilco (2015) Илчо Јованов, награда за најдобар аранжман, Валандово 2015. Општина Валандово. (Unpublished)

Jovanov, Ilco (2015) Илчо Јованов,концертен настап Штип 2015. [Performance]

K

Kitanovski, Antonijo (2015) Тони Китановски, работилница и конференција на тема „Музиката во докумнтарниот филм“ на Македокс 2015. In: Makedox Festival, June 2015, Skopje, Macedonia. (Unpublished)

Kitanovski, Antonijo (2015) Тони Китановски трио, концертен настап на фестивалот Стоби 2015, Велес. [Performance]

Kitanovski, Antonijo (2015) 3 Mundus, CD by Amalia Baraona, produced by Toni Kitanovski. [Audio]

Kitanovski, Antonijo (2015) САФ и Тони Китановски Little Big Band на Таксират фестивалот 2015. [Performance]

Kitanovski, Antonijo (2015) New Spark Jazz Orchestra- Balkan Women in Jazz. [Project]

Kitanovski, Antonijo (2015) Toni Kitanovski & Cherkezi Orchestra at Le Cargo, Caen, France. [Performance]

Kitanovski, Antonijo (2015) Toni Kitanovski Trio concert at Bird's Eye, Bazel, Switzerland. [Performance]

Kitanovski, Antonijo (2015) Toni Kitanovski Trio concert at Porgy&Bess, Vienna, Austria. [Performance] (Unpublished)

Kitanovski, Antonijo (2015) Toni Kitanovski and CongoMa on PBS Radio Melbourne, Australia. [Audio]

Kitanovski, Antonijo (2015) Toni Kitanovski and Eric Malu Malu's band Congo Ma. [Composition] (Unpublished)

Kitanovski, Antonijo (2015) Toni Kitanovski at Zelenkovac jazz festival, BIH. [Performance]

Kitanovski, Antonijo (2015) Toni Kitanovski trio at RTV/Studio M. [Performance]

Kitanovski, Antonijo (2015) Toni Kitanovski, workshop with New Spark Jazz Orchestra at Tivat Music School. In: New Spark Jazz Orchestra at Tivat, Montenegro, December 2015, Tivat and Cetinje, Montenegro. (Unpublished)

Kitanovski, Antonijo and Hadzimanov, Vasil and Sekulovski, Aleksandar (2015) Toni Kitanovski trio concert at Unterfahrt, Munchen, Germany. [Performance]

Kostov, Stojance (2015) Етнокореолошката заоставштина на Роберт Хенри Либман. Masters thesis, Goce Delcev University Stip.

M

Mihajlovski, Angele and Dzorleva, Tatjana and Maksimova, Marija and Velickov, Slavce and Paneva, Saska and Asimova, Sezen and Stojanova, Marija and Mihajloska, Bojana and Miskov, Stefan and Saklev, Andrej and Arsov, Darko and Nakov, Martin and Pecov, Viktor and Banev, Jovance (2015) „Младите пијанисти на македонскиот подиум 2015“ Штип. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Dzorleva, Tatjana and Maksimova, Marija and Velickov, Slavce and Pecov, Viktor and Banev, Jovance and Stojanova, Marija and Mihajloska, Bojana and Nakov, Martin and Saklev, Andrej and Arsov, Darko and Janeva, Elena and Miskov, Stefan (2015) „Младите пијанисти на македонскиот подиум 2015“ Струмица. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Kozuharov, Dimitar and Trbojevik, Natasa (2015) Целовечерен камерен концерт на Златка Митева , Димитар Кожухаров и Наташа Трбојевиќ во НУЦК „ Ацо Шопов “ Штип. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Kozuharov, Dimitar and Trbojevik, Natasa (2015) Целовечерен камерен концерт на Златка Митева , Димитар Кожухаров и Наташа Трбојевиќ во Ликовен салон - Велес , во рамки на манифестацијата „Велес град на културата за 2015 год“. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Lazarevski, Vladimir and Pavlovski, Branko and Krapovski, Paskal (2015) Концерт на Дувачко академско трио во Чешкиот културен центар во Софија, Бугарија. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Lazarevski, Vladimir and Pavlovski, Branko and Krapovski, Paskal (2015) Концерт на дувачко академско трио на Музичката академија во Штип. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Lazarevski, Vladimir and Krstev, Vladimir and Jankov, Ivana and Trajkova, Nevenka and Trajanov, Boris (2015) Новогодишен концерт на студентите од Вокално инструменталниот оддел при Музичка академија, Штип. [Performance] (Unpublished)

N

Nasev, Lence (2015) Културните и музичките манифестации како значаен фактор за развој на туризмот во градот Дојран. Туризмот во Дојранскиот регион, 1 (1). pp. 185-191.

Nasev, Lence (2015) Првиот прирачник по музичко воспитание за работа со деца од предучилишна возраст Детето, музиката и ние од Васил Попдучевски. Сосотојби, предизвици и перспективи во воспитанието и образованието во Република Македонија: зборник на трудови. ISSN ISBN 978-608-242-021-9

Nasev, Lence (2015) Analytical and theoretical view towards Tomislav Zografski compositions inspired by the macedonian church music tradition. Umetničko nasleđe i rat - Muzika i mediji, FILUM Kragujevac. pp. 513-520. ISSN ISBN: 978-86-85991-81-3

Nasev, Lence (2015) Macedonian traditional folksinging of balladic type as example of music folklore in solfeggio class. Balvan culture seen through the folkloristic and etnological researches. pp. 367-372. ISSN ISBN 978-9989-642-84-5

Nasev, Lence (2015) Milica Skaric: Interpretational problems of selected works for keyboard by J.S. Bach. Balkan Art Forum. pp. 115-118. ISSN ISBN 978-86-85239-30-4

Nasev, Lence (2015) Music education - changes and opportunities. Зборник на трудови од научно-стручна трибина „Компетенциите и професионалниот развој на учителот во 21 век“, 03.10.2014. Факултет за образовни науки, Штип. ISSN 978-608-244-245-7

Nasev, Lence (2015) The view of activities of the Tomislav Sopov – distinguished Macedonian conductor. Tradicija kao inspiracija. pp. 117-128. ISSN ISBN 978-99938-27-16-0

P

Pandazieva, Natasa and Trbojevik, Natasa (2015) Концерт на Наташа Трбојевиќ и Наташа Пандазиева на Музичката академија во Штип - концертна сала. [Performance] (Unpublished)

Pandazieva, Natasa and Trbojevik, Natasa (2015) Концерт „Вечер на популарни арии“- „Kонцерт на Наташа Трбојевиќ и Наташа Пандазиева“ во Ликовен салон - Велес. [Performance] (Unpublished)

Popovski, Saso (2015) Селектор на артисти за интернационален Џез и Блуз Фестивал Кикинда - Р.Србија 2015. FanTon music.

Popovski, Saso (2015) Концерт и работилница 2015. .

Popovski, Saso and Blagoev, Ventzislav and Josifovski, Oliver and Sekulovski, Aleksandar (2015) Gathering (Собир). [Audio]

Popovski, Saso and Hristovska, Irena and Mitrevski, Daniel (2015) Бит Фест 2015. [Performance] (Unpublished)

Popovski, Saso and Kuzmanov, Kiril and Bejkov, Ivan and Stefkovski, Goce (2015) Бит Фест 2015. [Performance] (Unpublished)

Popovski, Saso and Micanov, Georgi and Bejkov, Ivan and Stefkovski, Goce (2015) Топол Културен Бран - Виница 2015. [Performance] (Unpublished)

Popovski, Saso and Micanov, Georgi and Josifovski, Oliver and Stefkovski, Goce (2015) Велес Град на Културата 2015. [Performance] (Unpublished)

Popovski, Saso and Micanov, Georgi and Josifovski, Oliver and Stefkovski, Goce (2015) Интернационален ден на џезот 2015. [Performance] (Unpublished)

Popovski, Saso and Micanov, Georgi and Jovev, Slavco (2015) Писмо за Кристи 2015. [Performance] (Unpublished)

Popovski, Saso and Micanov, Georgi and Stefkovski, Goce and Josifovski, Oliver (2015) Струмица Опен Фестивал 2015. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija (2015) Concert of Emilija Potevska Popivoda - piano & Orchestra Regional de Cannes in Nice, France. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija (2015) Concert of Emilija Potevska Popivoda in Tokyo, Japan. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Lazarevski, Vladimir and Krstev, Vladimir (2015) Trio MEZZO - Concert in Gdansk, Poland. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Lazarevski, Vladimir and Krstev, Vladimir and Jankoski, Marjan (2015) Concert of trio "MEZZO" in Rome - Italy. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Pavlovski, Branko (2015) Концерт во Делчево на Бранко Павловски - кларинет и Емилија Потевска Попивода - пијано (концертна турнеа низ Македонија). [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Pavlovski, Branko (2015) Concert of Emilija Potevska Popivoda - piano and Georgios Kazikos - clarinet. [Performance] (Unpublished)

S

Skarik, Milica (2015) Музички работилници на тема „Почетна настава по пијано за деца од предучилишна возраст - споредба на почетните методи од Јапонија, Германија, САД и Франција“. In: Музички работилници на тема „Почетна настава по пијано за деца од предучилишна возраст - споредба на почетните методи од Јапонија, Германија, САД и Франција“ , 18-21 Nov 2015, Stip/Skopje, Macedonia.

Skarik, Milica and Manoilova, Glorija and Grujovski, Aleksandar and Sterjov, Petre (2015) Концерт на класата по пијано на проф. д-р Милица Шкариќ со студентите Глорија Маноилова, Александар Грујовски и Петре Штерјов. [Performance]

Skarik, Milica and Mihajlovski, Angele and Dzorleva, Tatjana and Lazarevski, Vladimir (2015) Концерт на студентите од катедрата по пијано на Музичката Академија при УГД Штип. [Performance]

Skarik, Milica and Pop Tomova, Blagica (2015) Рецитал на Благица Поп Томова и Милица Шкариќ во фоајето на Македонски Опера и Балет, Скопје. [Performance]

Skarik, Milica and Pop Tomova, Blagica (2015) Рецитал на Благица Поп Томова и Милица Шкариќ во уметничка галерија „Безистен“ Штип. [Performance]

Skarik, Milica and Pop Tomova, Blagica (2015) Концерт на Благица Поп Томова и Милица Шкариќ во Велес, град на културата. [Performance]

Skarik, Milica and Potevska Popivoda, Emilija and Dzorleva, Tatjana and Mihajlovski, Angele (2015) Новогодишен концертен хепенинг на Музичката Академија - Концерт на студентите од катедрата по пијано од класите на проф. д-р Милица Шкариќ, проф. д-р Емилија Потевска-Попивода, проф. д-р Татјана Џорлева и проф. м-р Ангеле Михајловски. [Performance]

Skarik, Milica and Sterjov, Petre (2015) Рецитал на студентот Петре Штерјов од класата на проф. д-р Милица Шкариќ со премиерна изведба на пиеси оп.11 од Т.Зографски. [Performance]

Stojanoski, Hristo (2015) Излагање и предпромоција за монографијата посветена на Стела Слејанска-Стојаноска. In: EPTA Macedonia. (Unpublished)

Stojanoski, Hristo (2015) Автор на монографијата Стела Слејанска-Стојаноска, пропагатор на современиот звук. Documentation. NAMPRES, Skopje.

Stojanoski, Hristo (2015) Концерт и работилница 2015. . (Unpublished)

Stojanoski, Hristo (2015) Организатор, селектор, промотор и учесник на настанот „Сеќавање на Стела Слејанска“ 2015 година. [Performance]

T

Trajanov, Boris (2015) G. Verdi Macbeth- Macbeth- parts from the full performance in Macedonian Opera in Skopje, 09.10.2015. [Performance]

Trajkova, Nevenka (2015) Меѓународна научна конференција- Своге, Р. Бугарија „Симпозиум по въпросите на камерното изпълнителско майсторство и концертна програма' Презентација. In: Меѓународна научна конференција- Своге, Р. Бугарија, 19-20 May 2015, Своге, Р.Бугарија. (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Ilieva, Milkica (2015) Концерт флејта и пијано. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2015) Штипско културно лето 2015 - Концерт „Вокални дијалози“ сопран и пијано, м-р Кристина Палија и д-р Невенка Трајкова. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2015) Концерт "Macedonien meets Austria" Линц, Австрија. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2015) Концерт на Трио Grazioso во Чрномељ, Словенијa ; сопран- Кристина Палија пијано- Невенка Трајкова виолина - Менче Богоевска. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2015) Целовечерен Концерт на Трио Grazioso во Чрномељ, Словенија. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2015) Настап на Трио Grazioso на Хуманитарен концерт во Метлика, Словенија. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2015) Свечен концерт на Трио Grazioso на свечената седница по повод 8-ми Ноември - Неготино и доделено 8-мо Ноемвриско признание од областа на културата на трио Grazioso. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2015) Настап на Трио Grazioso „Топол културен бран“ - Неготино, 2015. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2015) Концерт на Трио Graziozo - Велес Град на културата 2015. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2015) Концерт на Трио Graziso во Попово, Р.Бугарија - „Common european memory of the past“. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Nastovski, Ilija (2015) Концертен настап на Наташа Трбојевиќ со клавирското дуо Трбојевиќ-Настовски на Концерт посветен на „ 40-годишен јубилеј на проф. м-р Евушка Трпкова Елезовиќ“ во Салон 19.19.Скопје. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Poptomova, Blagica and Ristov, Vasko (2015) Барокна музика - издадено аудио ЦД на Триото: Наташа Трбојевиќ - пијано, Благица Поптомова - сопран и Васко Ристов - труба поддржано од Министерство за култура на РМакедонија. [Audio]

V

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2015) Кирилица - концерт на Македонска филхармонија. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2015) Струшка музичка есен 2015 - Концерт на ансамблот КонТемпора. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2015) „Денови на македонска музика 2015“ Концерт на ансамблот КонТемпора со гости од ансамблот Aventure. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2015) Concert - Ensemble ConTempora - Liege, Belgium. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2015) Concert - Ensemble ConTempora - Mons, Belgium. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2015) GlassWorlds - concert, Kiev, Ukraine Museum of National Treasures. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2015) Stvaralastvo makedonskih kompozitora u uslovima tranzicije od 2001. do 2012.godine. Muzika regiona u uslovima tranzicije (1990-2010), 42. pp. 55-62. ISSN 978-86-7215-359-0

Z

Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2015) Музички инспирации - П.И.Чајковски - радио емисија. [Audio]

Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2015) Димитар Масевски - 50 години композиторска и продуцентска работа. Muzika, 21. pp. 63-79. ISSN 1409-6579

Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2015) Музички Инспирации -дела на A.Шнитке - радио емисија. [Audio]

Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2015) Baza za stvaralaštvo makedonskih kompozitora u periodu od 1991 do 2001 godine. Muzika regiona u uslovima tranzicije (1990-2010), 42. pp. 47-55. ISSN 978-86-7215-359-0

Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2015) Gjakonovski Špato, Dragan. Grove Music Online. Oxford University Press.

Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2015) Leb i Sol. Grove Music Online. Oxford University Press.

Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2015) Proeski, Toše [Todor]. Gorve Music Dictionary. Oxford University Press.

Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Islam, Aida (2015) The Significant Role of Music in the Educational System through the Various Scientific Disciplines. International Journal of Sciences: Basic and Applied Research (IJSBAR), 22 (1). pp. 354-359. ISSN 2307-4531

Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Islam, Aida and Janevski, Vladimir (2015) Музичката традиција во Коџаџик - колевката на семејството Ататурк. [Image] (In Press)

Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Velkovska-Trajanovska, Valentina (2015) Познавање на музичките инструменти и нивните функции во оркестарот и основи на музичките форми. Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип. ISBN 978-608-244-147-4

Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Jovanov, Ilco (2015) Работилница на тема: Музичките инструменти во оркестарската музика - основни функции во реализирањето на музичката идеја и творечката концепција низ историјата на музиката. [Video]

Zisovska, Elizabeta (2015) Clinical Practice Guidelines in Republic of Macedonia. In: 1st Eurasian Health Technology Assessment Forum, 12-13 March 2015, Ankara, Turkey.

This list was generated on Fri Apr 12 01:25:05 2024 CEST.