Работилница на тема: Музичките инструменти во оркестарската музика - основни функции во реализирањето на музичката идеја и творечката концепција низ историјата на музиката

Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Jovanov, Ilco (2015) Работилница на тема: Музичките инструменти во оркестарската музика - основни функции во реализирањето на музичката идеја и творечката концепција низ историјата на музиката. [Video]

[thumbnail of Prezentacija1.mp4] Video
Prezentacija1.mp4

Download (12MB)
[thumbnail of plakat.pdf]
Preview
Text
plakat.pdf

Download (357kB) | Preview
[thumbnail of DSC_0158.JPG]
Preview
Image
DSC_0158.JPG

Download (860kB) | Preview
[thumbnail of rabotilnica prezentacija.pdf]
Preview
Text
rabotilnica prezentacija.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Станува збор за циклус работилници кои ќе произлезат од наставните предметни програми и содржини преку кои студентите навлегуваат во науката за музичките инструменти, оркестарската музика и творечката концепција низ историјата на музиката. Акцентот на обработуваната материја e ставeн врз стручно- уметничкиот сегмент со цел стекнaтите знаења да бидат во функција на нивна практична примена што е приоритет и главна тенденција во современото академско образование. Класификацијата на оркестарските инструменти е направена според стручната литература на најреномирани автори за оваа област каде што се дефинирани оркестарските групи, оркестрациските постапки и стилските особености.

Item Type: Video
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Valentina Velkovska Trajanovska
Date Deposited: 11 Jun 2015 10:12
Last Modified: 07 Aug 2015 11:58
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13220

Actions (login required)

View Item View Item