Културните и музичките манифестации како значаен фактор за развој на туризмот во градот Дојран

Nasev, Lence (2015) Културните и музичките манифестации како значаен фактор за развој на туризмот во градот Дојран. Туризмот во Дојранскиот регион, 1 (1). pp. 185-191.

[thumbnail of kulturnite i muzickite manifestacii.pdf]
Preview
Text
kulturnite i muzickite manifestacii.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Во текот на последните години се забележува раст на културните и музичките манифестации во Р. Македонија. Дојран е град со големо значење за развојот на туризмот. Во овој труд е направен преглед на содржината на најважните културни и музички манифестации кои претставуваат производ на организаторот, односно се дел од туристичката понуда на овој град . Клучни зборови: традиција, посетители, маркетинг

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Lence Nasev
Date Deposited: 18 May 2016 11:23
Last Modified: 18 May 2016 11:23
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15831

Actions (login required)

View Item View Item