Познавање на музичките инструменти и нивните функции во оркестарот и основи на музичките форми

Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Velkovska-Trajanovska, Valentina (2015) Познавање на музичките инструменти и нивните функции во оркестарот и основи на музичките форми. Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип. ISBN 978-608-244-147-4

[thumbnail of poznavanje na muzickite instrumenti i nivnite funkcii vo orkestarot i osnovi na muzickite formi.pdf]
Preview
Text
poznavanje na muzickite instrumenti i nivnite funkcii vo orkestarot i osnovi na muzickite formi.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Учебникот „Познавање на музичките инструменти и нивните функции во оркестарот и основи на музичките форми“ е наменет за студентите на Музичката академија како учебно помагало за совладување на теоретските и стручно-уметничките предмети: Познавање на музички инструменти, Основи на Музички форми со анализа 1. Станува збор за наставни предметни програми и содржини преку кои студентите навлегуваат во науката за музичките инструменти и музичките форми, со акцент врз стручно-уметничкиот сегмент на обработуваната материја со цел стекнaтите знаења да бидат во функција на нивната практична примена. Оттука, овој учебник може да биде корисен за повеќе стручни предмети во текот на студиите на професионалните музичари, конкретно и за предметот Оркестрација 1, но исто така и за еден поширок круг заинтересирани за проширување на сознанијата за музичката уметност и култура воопшто. Користената терминологија произлегува од општо прифатените стандарди кои означуваат определена функција во музичката материја.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Valentina Velkovska Trajanovska
Date Deposited: 27 Mar 2015 11:53
Last Modified: 27 Mar 2015 11:53
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12980

Actions (login required)

View Item View Item