Првиот прирачник по музичко воспитание за работа со деца од предучилишна возраст Детето, музиката и ние од Васил Попдучевски

Nasev, Lence (2015) Првиот прирачник по музичко воспитание за работа со деца од предучилишна возраст Детето, музиката и ние од Васил Попдучевски. Сосотојби, предизвици и перспективи во воспитанието и образованието во Република Македонија: зборник на трудови. ISSN ISBN 978-608-242-021-9

[thumbnail of Зборник на трудови Општина Штип.pdf]
Preview
Text
Зборник на трудови Општина Штип.pdf

Download (4MB) | Preview

Abstract

Во овој труд се осврнавме, во најкратка форма, кон првиот прирачник наменет за наставата по музичко воспитание во установите за деца од предучилишна возраст Детето, музиката и ние. Васил Попдучевски како негов автор воедно е и личност која остварила клучно влијание врз севкупниот развој на музичката педагогија на македонско тло. Историскиот преглед на состојбите во предучилишното образование, дополнително придонесе целосно да се расветли вредноста на овој вид на литература. Клучни зборови: музичка педагогија, музички способности, развој на детето

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Lence Nasev
Date Deposited: 18 May 2016 13:07
Last Modified: 18 May 2016 13:07
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15835

Actions (login required)

View Item View Item