„Музика на светот“ целовечерен концерт

Angelov, Goranco and Kitanovski, Antonijo and Jovanov, Ilco (2015) „Музика на светот“ целовечерен концерт. [Video] (Unpublished)

[thumbnail of 20160125_133455.jpg]
Preview
Image
20160125_133455.jpg

Download (1MB) | Preview
[thumbnail of Koncert 7 mart 2015.mp4] Video
Koncert 7 mart 2015.mp4

Download (107MB)

Abstract

Завршен концерт на кој учествуваа учесниците на семинарот по светска музика и инструкторите Јован Павловиќ (хармоника) и Васил Хаџиманов (клавијатури) одржан на 07 март 2015 година. На семинарот учествуваа студенти од џез одделот и катедрата за етнокореологија. На семинарот и концертот учествуваше и доцент м-р Горанчо Ангелов (бас гитара, кавал и гајда) со двајца студенти по традиционални иснтрументи кавал и тамбура. На концертот беа изведени повеќе композиции кои беа подготвени за време на семинарот, композиции кои главно се базираа на традиционалната светска музика. Покрај инструменталните изведби, прозвучеа и неколку вокални традиционални македонски композиции меѓу кои и поууларната и често обработувана „Твоите очи Лено“ која ја исполни студентот по традиционални инструменти од катедрата за етнокореологија, Оливер Настовски. Организатори на концертот беа проф. д-р Илчо Јованов, проф. м-р Антонио Китановски, Мултимедијалниот центар и Универзитетот „ Гоце Делчев“ - Штип. КОнцертот беше во соработка со Амбасадата на Краството Норвешка во Белград.

Item Type: Video
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Goranco Angelov
Date Deposited: 27 Jan 2016 14:45
Last Modified: 27 Jan 2016 14:45
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15118

Actions (login required)

View Item View Item