Концертен настап на Наташа Трбојевиќ со клавирското дуо Трбојевиќ-Настовски на Концерт посветен на „ 40-годишен јубилеј на проф. м-р Евушка Трпкова Елезовиќ“ во Салон 19.19.Скопје

Trbojevik, Natasa and Nastovski, Ilija (2015) Концертен настап на Наташа Трбојевиќ со клавирското дуо Трбојевиќ-Настовски на Концерт посветен на „ 40-годишен јубилеј на проф. м-р Евушка Трпкова Елезовиќ“ во Салон 19.19.Скопје. [Performance] (Unpublished)

[thumbnail of Плаката за Концерт: 40 годишен јубилеј на проф. м-р Евушка Трпкова Елезовиќ]
Preview
Image (Плаката за Концерт: 40 годишен јубилеј на проф. м-р Евушка Трпкова Елезовиќ)
plakat1.jpg

Download (51kB) | Preview
[thumbnail of Програма за Концерт - „ 40 годишен јубилеј на проф. м-р Евушка Трпкова Елезовиќ]
Preview
Image (Програма за Концерт - „ 40 годишен јубилеј на проф. м-р Евушка Трпкова Елезовиќ)
Untitled h.png

Download (56kB) | Preview
[thumbnail of Аудио снимка од концертен настап на Наташа Трбојевиќ и Илија Настовски на Концерт: „ 40 години јубилеј на проф. м-р Евушка Трпкова Елезовиќ] Audio (Аудио снимка од концертен настап на Наташа Трбојевиќ и Илија Настовски на Концерт: „ 40 години јубилеј на проф. м-р Евушка Трпкова Елезовиќ)
20151002_210339.mp3

Download (7MB)

Abstract

На Концертот беа изведени дела од различни периоди на музичката уметност,а изведувачите беа реномирани музички педагози и пијанисти некогашни студенти во класата на проф. м-р Евушка Трпкова Елезовиќ.Наташа Трбојевиќ настапи во клавирското дуо Трбојевиќ-Настовски,со „Словенски танц оп.27.бр.2“, од А.Дворжак

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Natasa Trbojevik
Date Deposited: 18 Dec 2015 13:03
Last Modified: 18 Dec 2015 13:03
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/14519

Actions (login required)

View Item View Item