Items where Author is "Jovanov, Ilco"

Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 46.

Article

Jovanov, Ilco (2013) Основни карактеристики на музичкиот фолклор во Република Македонија. Годишен зборник 2012, Факултет за музичка уметност, 3 (3). pp. 131-134. ISSN 1857-7296

Velickovska, Rodna and Jovanov, Ilco (2013) Пеачката традиција во кривопаланечкиот регион. Славишки зборник (2). pp. 169-189.

Jovanov, Ilco (2011) Улогата и значењето на оркестарот на народни инструменти на македонската радио телевизија во одржувањето на сопствената музичка традиција. Зборник на трудови, Факултет за музичка уметност, 2 (2). pp. 5-12. ISSN 1857-8659

Jovanov, Ilco (2009) Дејствувањето на Оркестарот на народни инструменти при Македонската Радио Телевизија. Македонски фолклор. ISSN 0542-2108

Conference or Workshop Item

Angelov, Goranco and Jovanov, Ilco (2017) Семинар за изворни инструменти и песни Прилеп 2017. In: Семинарот за изворни народни инструменти и песни - Прилеп. (Unpublished)

Angelov, Goranco and Jovanov, Ilco and Velickovska, Rodna (2015) Семинар за изворни народни инструменти и песни Прилеп 2015. In: Семинар за изворни народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“, 30 June-03 July 2015, Dolneni, Prilep, Macedonia.

Composition

Jovanov, Ilco (2020) Илчо Јованов, композиции и аранжмани за јавна и тв изведба. [Composition]

Jovanov, Ilco (2020) Илчо Јованов, автор на композиции и аранжмани. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Награденa композиција - Пирин Фолк 2013. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени, Стефаново оро. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени, Илчово оро. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени, Трајаново оро. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени, Планинско оро. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени,Тринаесторка-Отињанско оро. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени,Бојанино оро. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени,Александрово оро. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени, Штипско моминско оро. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени,Разиграно оро. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени, Весела Штипјанка. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени, Мантовска игра. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени,Облешевско оро. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени, Играорен колорит. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени, Бескрајна светлина. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени, Копнеж. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени, Печалбарски мерак. [Composition]

Jovanov, Ilco (2013) Корени, Промотивно издание. [Composition]

Jovanov, Ilco (2009) Химна на Универзитетот ,,Гоце Делчев‘‘-Штип. [Composition]

Performance

Jovanov, Ilco (2019) Илчо Јованов, солистички концерт. [Performance]

Krstevski, Misko and Jovanov, Ilco and Rustemov, Bilent (2016) Македонска вечер со концертен настап на Илчо Јованов. [Performance]

Jovanov, Ilco (2016) Илчо Јованов, концерт во Безистен, Штип. [Performance]

Jovanov, Ilco (2016) Илчо Јованов, Новогодишен концерт. [Performance]

Jovanov, Ilco (2015) Илчо Јованов,концертен настап Штип 2015. [Performance]

Jovanov, Ilco (2015) Илчо Јованов, концертен настап во Хрватска. [Performance]

Jovanov, Ilco and Kitanovski, Antonijo and Sekulovski, Aleksandar (2013) Концерт Чешки Центар 2013. [Performance] (Unpublished)

Video

Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Jovanov, Ilco (2015) Работилница на тема: Музичките инструменти во оркестарската музика - основни функции во реализирањето на музичката идеја и творечката концепција низ историјата на музиката. [Video]

Angelov, Goranco and Kitanovski, Antonijo and Jovanov, Ilco (2015) „Музика на светот“ целовечерен концерт. [Video] (Unpublished)

Janevski, Vladimir and Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Jovanov, Ilco and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Skarik, Milica and Gavrilovski, Goce (2013) Факултет за музичка уметност. [Video]

Teaching Resource

Jovanov, Ilco and Nasev, Lence (2016) Солфеж со методика - скрипта II. ISBN 978-608-244-279-2.

Jovanov, Ilco and Nasev, Lence (2016) Солфеж со методика - практикум II. ISBN 978-608-244-280-8.

Jovanov, Ilco (2013) Солфеж - скрипта. ISBN 978-608-4708-47-6.

Other

Jovanov, Ilco (2020) Илчо Јованов, селектор и уметнички директор на манифестација од национален интерес за културата. Гоце Фест.

Jovanov, Ilco (2020) Илчо Јованов, селектор и член на жири на фестивалот Инструментите на моите предци. Instrumentite na moite predci.

Jovanov, Ilco (2018) Илчо Јованов -Претседател на жири комисија на фестивалот на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“. фестивал Пеце Атанасовски. (Unpublished)

Jovanov, Ilco (2018) Илчо Јованов - член на Советот на фестивалот и на селекционата комисија за избор на песни и претседател на жири комисијата на фестивалот „Гоце фест“;. фестивал Гоце Фест. (Unpublished)

Jovanov, Ilco (2018) Илчо Јованов - „Македонска фолклорна класика“. универзитет Гоце Делчев - Штип.

Jovanov, Ilco (2015) Илчо Јованов, награда за најдобар аранжман, Валандово 2015. Општина Валандово. (Unpublished)

This list was generated on Wed Oct 27 21:32:30 2021 CEST.