Солфеж - скрипта

Jovanov, Ilco (2013) Солфеж - скрипта. ISBN 978-608-4708-47-6.

Full text not available from this repository.

Abstract

Усвојување на мерните единици. Триоли со разновидностите кои вклучуваат паузи (како синкопи) и интегрирање во секстоли. Различни видови на нерамноделни тактови и нивни комбинации според нивото и критериумот на предметната материја.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Ilco Jovanov
Date Deposited: 19 Mar 2014 14:44
Last Modified: 09 Jan 2015 12:36
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9530

Actions (login required)

View Item View Item