Items where Author is "Todorova, Biljana"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | No Grouping
Jump to: Article | Monograph
Number of items: 16.

Article

Radulovik, Makedonka and Todorova, Biljana and Avirovich, Irena (2020) Adolescent pregnancy occurrence and consequences. Prizren Social Science Journal, 4. pp. 28-34. ISSN 2616-387 X

Todorova, Biljana (2020) Reform of the pension system in the European Union - various forms same challenges. Knowledge - International Journal, Scientific Papers, 38 (5). pp. 1229-1234. ISSN 2545-4439

Todorova, Biljana and Stojanovski, Strasko and Denkova, Jadranka (2019) Социјална заштита на жртви на семејно насилство и ставови на јавното мислење. Годишен зборник - 2019, Правен факултет, Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип, 9 (9). pp. 78-91. ISSN 1857-8713

Temjanovski, Riste and Todorova, Biljana (2019) Traffic safety promotion and awareness-raising campaign: organizational and ecological issues. Journal of Economics, 4 (2). pp. 1-9. ISSN 1857-9973

Todorova, Biljana (2019) Социјална заштита на вработената жена за време на бременост и мајчинство. Општествените промени во глобалниот свет, 1 (6). pp. 137-152. ISSN 978-608-244-353-9

Miseva, Kristina and Ampovska, Marija and Todorova, Biljana (2019) Challenges and opportunities of the Macedonian pension system according the EU Recommendations (Social, legal and financial aspects). EU and comparative law issues and challenges series ( ECLIC 3) (3). pp. 988-1007. ISSN 2459-9425

Miseva, Kristina and Ampovska, Marija and Todorova, Biljana (2019) Challenges and opportunities of the Macedonian pension system according the EU recommendations (Social, Legal and Financial aspects). EU and comparative law issues and challenges series, 3. pp. 998-1019.

Radulovik, Makedonka and Todorova, Biljana (2019) Парични примања од социјална заштита на деца – осврт на правото на детски додаток. Годишен зборник на Филозофски факултет на Универзитетот „Св. Кирили и Методиј“ - Скопје, 72. pp. 589-601. ISSN 0350-1892

Todorova, Biljana (2018) How to reinforce the social prevention. Knowledge – International Journal, 28 (1). pp. 259-264. ISSN 2545-4439

Radulovik, Makedonka and Todorova, Biljana (2018) Sexual abuse of children and their protection. International Scientific Journal “Centrum” (10). pp. 212-227. ISSN 1857-9396

Todorova, Biljana and Belovski, Vojo (2018) Sources of the power and the authority of managers. Knowledge – International Journal, 28 (1). pp. 79-84. ISSN 2545-4439

Todorova, Biljana (2018) Улогата на вештачката интелигенција во остварувањето на социјалните права. IDEA, International Journal of Science and Arts, 2 (3). pp. 135-140.

Todorova, Biljana (2018) Општествената / правната одговорност и вештачката интелигенција. I D E A International Journal of Science and Arts, 2 (3). pp. 141-146.

Todorova, Biljana and Belovski, Vojo (2018) Односот меѓу трудовото и социјалното право со осврт на предизвиците на социјалното право во Република Македонија. Годишен зборник на Правен факултет (8). pp. 128-136. ISSN 1857 – 8713

Todorova, Biljana and Radulovik, Makedonka (2018) Омбудсманот и правата на детето во Република Македонија. Годишен зборник на Правен факултет (8). pp. 137-146. ISSN 1857 – 8713

Monograph

Belovski, Vojo and Todorova, Biljana (2019) Прирачник - Работни односи Паузи, одмори, отсуства, мирување на работниот однос и прекувремена работа со коментар на прописите и упатства за современите и успешни кадровски служби. Manual. Инспект Офис - редакција за стручна литература, Делчево.

This list was generated on Sun Oct 25 22:21:26 2020 CET.