Семејно насилство

Stojanovski, Strasko and Apasiev, Dimitar and Kosevaliska, Olga and Ivanova, Elena and Sutova, Milica and Todorova, Biljana (2020) Семејно насилство. Documentation. Goce Delcev University, Stip.

[thumbnail of Semejno nasilstvo za repozitorium.pdf]
Preview
Text
Semejno nasilstvo za repozitorium.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Во рамките на академската профилација на Правниот
факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип,
интердисциплинарноста нуди можност за создавање на многу
вакви дела на слични или различни тематики, низ кои наставниот
6
и академски кадар може да го артикулира својот светоглед, низ
призмата на сопствената супспецијалност.
Токму во соработката, во која се вклучени историски,
граѓанско-правни, кривично-правни, социолошки, феноменолошки
и криминолошки аспекти на семејното насилство, се пронајдоа
професорите Тодорова, Апасиев, Кошевалиска, Максимова,
Стојановски и Шутова и како финален производ го продуцираа
делото кое е пред нас.
Ова дело претставува мал придонес од дел од академскиот
колектив на Правниот факултет во Штип кон јавната дебата, која
треба да биде производ инициран од научната скепса, пласираните
тези, проблематизираните прашања и, секако, можноста да се
понудат решенија за одредени општествени проблеми

Item Type: Monograph (Documentation)
Subjects: Social Sciences > Law
Social Sciences > Psychology
Social Sciences > Sociology
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Elena Ivanova
Date Deposited: 27 Jan 2021 18:46
Last Modified: 27 Jan 2021 18:46
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/27239

Actions (login required)

View Item View Item