Items where Author is "Trbojevik, Natasa"

Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 87.

Performance

Trbojevik, Natasa (2020) Концерт на Наташа Трбојевиќ во Музеј на град Неготино. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa (2020) Концерт на Наташа Трбојевиќ во ОМУ „Ристо Јуруков“ - Кочани. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa (2020) Концерт на Наташа Трбојевиќ во концертната сала на ДМУЦ Сергеј Михајлов во Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2019) Целовечерен Концерт на Бранко Павловски и Наташа Трбојевиќ во концертната сала на СМУ „Тодор Скаловски“-Тетово. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2019) Целовечерен концерт на Бранко Павловски и Наташа Трбојевиќ во концертната сала на Музичката академија при УГД Штип. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Potevska Popivoda, Emilija and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Trbojevik, Natasa and Nikolovski, Marjan and Ilieva, Marija (2019) Хуманитарен концерт во организација на Музичката академија од Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2019) Концерт на Златка Митева и Наташа Трбојевиќ „Музика за флејта и пијано од македонски композитори“ на Фестивалот „Concerti del Tempiettо“ во Teatro di Marcello во Рим,Италија. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Trbojevik, Natasa (2019) Настап на концерт со студентите од вокално-инструменталниот оддел на Музичката академија при УГД во Велес. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Trbojevik, Natasa (2019) Настап на концерт со студентите од вокално-инструменталниот оддел на Музичката академија при УГД во Штип. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Trbojevik, Natasa (2019) Настап на концерт со студентите од вокално-инструменталниот оддел на Музичката академија при УГД во Кочани. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Gavrilovski, Goce (2019) Концерт „Музика за флејта и пијанo од македонски композитори на Наташа Трбојевиќ и Златка Митева на 1st Flaute meeting festival - Zagreb 2019" во концертната сала „Благоје Берса„ во Загреб. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka (2018) Целовечерен концерт „Бисери на музичката литература“ на Наташа Трбојевиќ и Златка Митева во ДМУ „Тодор Скаловски - Тетоец“ во Тетово. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka (2018) Целовечерен концерт „Бисери на мизичката литература“ на Наташа Трбојевиќ и Златка Митева во Музичко училиште „Боро Џони“ во Струмица. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2018) Концерт за флејта и пијано од македонски композитори на Златка Митева и Наташа Трбојевиќ во Gallery MC во Њујорк - САД. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2018) Целовечерен концерт „Музика за флејта и пијано - Вечер на македонски автори“ флејта-Златка Митева,пијано-Наташа Трбојевиќ (Свечено отварање на Манифестацијата „Петровденски конаци 2018 год“ во НУЦК „Бели Мугри“во Кочани). [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce and Pandazieva, Natasa and Palupski, Ana (2018) Концерт „Aime-moi“ на Наташа Трбојевиќ, Златка Митева,Наташа Пандазиева и Ана Палупски во Касел - Германија. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2018) Концерт на Трио Академико на oдбележување на Денот на Европа 2018. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Trajkova, Nevenka (2017) Новогодишен концерт на студентите од катедрата за дувачки инструменти (Флејта, кларинет и камерна музика). [Performance]

Trbojevik, Natasa and Ristov, Vasko (2017) Концерт на Васо Ристов-труба и Наташа Трбојевиќ- пијано во “Јоаким Крчовски“ Крива Паланка. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Jankoski, Marjan (2017) Концерт на Трио академико на Уметничката академија “Франц Лист“ во Печ Р.Унгарија ZMI Liszt Ferenc Hangversenyterem, Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2017) Вечер на македонски автори - Концерт на Златка Митева и Наташа Трбојевиќ во Музејот на „Борис Христов“ во Софија Р.Бугарија. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2017) Концерт „Вечер на македонски автори“во Уметничката галерија „Безистен“ во Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miladinov, David (2017) Концертен настап на Наташа Трбојевиќ со Давид Миладинов - тенор на Концерт 70 години јубилеј на „ДМУЦ Сергеј Михајлов“. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2017) Концерт на Трио академико на Уметничката академија во Нови Сад Р.Србија. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2017) Kонцерт на Трио академико на меѓународниот фестивал на класична музика „Intervox“ во Музеј на Славонија во Осијек Хрватска. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Malinov, Trajce and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) Новогодишен концерт на студентите од Вокално инструменталниот оддел од Музичката академија при УГД Штип во концертната сала на Музичка академија во Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) Концертен настап на Наташа Трбојевиќ-пијано,Златка Митева -флејта и Бранко Павловски-кларинет на „Концерт по повод 135 годишнината од раѓањето на Бела Барток“ во Музеј на град Скопје. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) Концертен настап на „Трио академико“(Наташа Трбојевиќ -пијано,Златка Митева-флејта,Бранко Павловски-кларинет) на „Концерт по повод 135 години од раѓањето на Бела Барток“во концертната сала на Музичка академија при Угд во Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Ristov, Vaso (2016) Концерт на Наташа Трбојевиќ и Васо Ристов во MC Gallery, New York, USA. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Nastov, Sasko (2016) Концертен настап на Наташа Трбојевиќ на „Годишен концерт на студентите на Музичка академија“во УГ „Безистен“ - Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) „Концерт на Трио академико“ во концертната сала на Музичката академија при Факултетот за уметности во Осијек-Хрватска. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) „Концерт на Трио академико“ во Концертната сала „Даворин Јенко“ во Белград- Р.Србија. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Bogatinoski, Ljupco and Ristov, Vaso (2016) Концерт труба и пијано. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Lazarevski, Vladimir and Krstev, Vladimir and Jankov, Ivana and Trajkova, Nevenka and Trajanov, Boris (2015) Новогодишен концерт на студентите од Вокално инструменталниот оддел при Музичка академија, Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Nastovski, Ilija (2015) Концертен настап на Наташа Трбојевиќ со клавирското дуо Трбојевиќ-Настовски на Концерт посветен на „ 40-годишен јубилеј на проф. м-р Евушка Трпкова Елезовиќ“ во Салон 19.19.Скопје. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Kozuharov, Dimitar and Trbojevik, Natasa (2015) Целовечерен камерен концерт на Златка Митева , Димитар Кожухаров и Наташа Трбојевиќ во НУЦК „ Ацо Шопов “ Штип. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Kozuharov, Dimitar and Trbojevik, Natasa (2015) Целовечерен камерен концерт на Златка Митева , Димитар Кожухаров и Наташа Трбојевиќ во Ликовен салон - Велес , во рамки на манифестацијата „Велес град на културата за 2015 год“. [Performance] (Unpublished)

Pandazieva, Natasa and Trbojevik, Natasa (2015) Концерт „Вечер на популарни арии“- „Kонцерт на Наташа Трбојевиќ и Наташа Пандазиева“ во Ликовен салон - Велес. [Performance] (Unpublished)

Pandazieva, Natasa and Trbojevik, Natasa (2015) Концерт на Наташа Трбојевиќ и Наташа Пандазиева на Музичката академија во Штип - концертна сала. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa (2014) Новогодишен концерт на студентите од вокално - инструменталниот оддел од Музичката академија при УГД - Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Runceva, Danica (2014) Концерт на Даница Рунчева и Наташа Трбојевиќ на МА во Штип. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2014) Концерт на ТРИО АКАДЕМИКО во НУ Центар за Култура Битола - мала сала. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Poptomova, Blagica and Micanov, Goce and Angelov, Goranco and Mihajlovski, Angele (2014) Настап на Хуманитарен концерт за д-р Евица Бојаџиева во Мултимедијален Центар - Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa (2014) Концерт на Игор Димов - кларинет (студент во класата на доц.Бранко Павловски) и Наташа Трбојевиќ - пијано. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2014) Концерт на Александар Стефановски -кларинет (во класата на доц.Бранко Павловски и Наташа Трбојевиќ-пијано. [Performance]

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2014) Концерт на "Тrio Аkademico" на музичкиот фестивал "Скопско Лето 2014". [Performance]

Trbojevik, Natasa (2014) Концерт на Вокално инструменталниот оддел на Музичката академија. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2014) Концерт на студентите по соло пеење. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Micanov, Goce and Poptomova, Blagica (2014) Концертен настап на меморијалниот концерт за Санда Бикова во УГ „Безистен" во Штип. [Performance]

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2014) Концерт на „Trio Akademico" во НУЦК „Трајко Прокопиев" Куманово. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2014) Kонцерт на „Trio Akademico" во НУЦК „Ацо Шопов" Штип. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2014) Kонцерт на „Trio Akademico" во Ликовен салон Велес. [Performance]

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2014) Концерт на „Trio Akademico" во НУЦК „Антон Панов" во Струмица. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2013) Настап со студентите од класите по кларинет и соло пеење на „Новогодишен концерт на вокалноинструменталниот оддел на Факултетот за музичка уметност“ во Мултимедијален центар при Угд Штип. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2013) Настап со студентите од класата по соло пеење на доц.м-р Благица Поптомова и класата по кларинет од класата на доц.д-р Бранко Павловски на „Новогодишен концерт “ на Факултетот за музичка уметност во Мултимедијален Центар при Економскиот факултет- УГД Штип. [Performance]

Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Trbojevik, Natasa (2013) Концерт на камерна музика - Trio Academico во мултимедијалниот центар - Кочани. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2013) Koncert na duo Pavlovski-Trbojevik na festivalot Zlatna Lira vo Muzej na grad Skopje. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2013) Koncert na Branko Pavlovski i Natasa Trbojevik vo koncertna sala na FMU vo Stip. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2013) Koncert na pijano-duo Trbojevik-Nastovski vo Likoven salon Veles. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2013) Koncert na pijano-duo Trbojevik-Nastovski vo OOMU "Boro Dzoni" vo Strumica. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2013) Koncert na pijano-duo Trbojevik-Nastovski vo OOMU "R.Jurukov" vo Kocani. [Performance]

Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Trbojevik, Natasa (2013) Koncert na Trio Academiko vo crkvata sv. Sofija, Ohrid. [Performance]

Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Trbojevik, Natasa (2013) Концерт на Trio Academico во уметничка галерија „Безистен“ - Штип. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2013) Уметничка соработка на пијано на „ Концертен театарски перформанс“ на Штипско лето. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka (2013) Уметничка соработка на пијано со студентите од класите по труба и соло пеење на „Концерт на студентите од класите на Благица Поптомова,Васил Ристов и Васил Докузов“во Уметничка галерија „Безистен“. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2012) Концерт на Поповски Трајче - труба и Наташа Трбојевиќ - пијано во Уметничка галерија „Безистен“ Штип. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2012) Концерт на Мустафа Алимановски и Наташа Трбојевиќ во Уметничка галерија„Безистен“ Штип. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Trajanov, Boris (2011) Настап со проф.м-р Борис Трајанов на „Новогодишен концерт на професори и студенти на Факултетот за музичка уметност, Универзитет Гоце Делчев“ во Мултимедијален центар, Економскиот факултет - Штип. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2011) Koncert na Natasa Trbojevik vo Umetnicka galerija "Bezisten". [Performance]

Trbojevik, Natasa (2011) Концерт на Наташа Трбојевик во Ликовен салон -Велес. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Karapandzov, Viktor (2011) Концерт на Виктор Карапанџов - туба и Наташа Трбојевиќ - пијано во Уметничка Галерија „Безистен“ Штип. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2011) Концерт на Филип Стевановски -тромбон(во класата на проф.м-р Кирил Рибарски) и Наташа Трбојевиќ-пијано во концертна сала на ФМУ-при УГД-Штип. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2011) Уметничка соработка на пијано на Концерт на студентите по кларинет во Ликовен салон - Велес. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2011) Концерт на Наташа Трбојевиќ во ООМУ „Стефан Гајдов” Велес. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2010) Настап на Новогодишен хуманитарен концерт. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2010) Концерт на Димитар Кожухаров-бас и Наташа Трбојевиќ-пијано на Штипско лето. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2010) Настап со Марјан Николовски - студент во класата на проф. Борис Трајанов на „Годишен концерт на факултетот за музичка уметност“ во Мултимедијален центар при УГД Штип. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Poptomova, Blagica and Kozuharov, Dimitar (2010) Настап на XI традиционален мајски концерт со Димитар Кожухаров-бас и Благица Поптомова-сопран. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2010) Уметничка соработка на пијано на „Концерт на студентите од класата по труба на проф.Jован Самоников “. [Performance]

Trbojevik, Natasa (2009) Пиано придружба на „Концерт на студентите од класата по кларинет на м-р Зоран Илиев“ во концертна сала на ФМУ при УГД Штип. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Poptomova, Blagica (2009) Концертен настап на Наташа Трбојевиќ-пијано и Благица Поптомова - сопран на „X Традиционален мајски концерт во чест на проф.Санда Бикова“ во Уметничка Галерија „Безистен“. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka (2009) Уметничка соработка на пијано со студент од класата по флејта на проф.Златка Митева на VI Meѓународен натпревар „Даворин Јенко“- Белград. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka (2009) Настап на VI меѓународен натпревар „Даворин Јенко“ со студент од класата по флејта на Златка Митева. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Mirascieva, Elena (2008) настап на „Традиционален мајски концерт за Санда Бикова“ со Златка Митева и Елена Мирасчиева во Уметничка галерија -Безистен Штип. [Performance]

Audio

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2017) Издадено Аудио ЦД „ Music for flute and piano by Macedonian composers" (Музика за флејта и пијано од македонски композитори). [Audio] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Poptomova, Blagica and Ristov, Vasko (2015) Барокна музика - издадено аудио ЦД на Триото: Наташа Трбојевиќ - пијано, Благица Поптомова - сопран и Васко Ристов - труба поддржано од Министерство за култура на РМакедонија. [Audio]

Teaching Resource

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa (2016) Интерпретациските проблеми на Сонатата за флејта и пијано „Ундин“ оп.167 од Карл Рајнеке со анализа на први став. ISBN 978-608-244-269-3.

This list was generated on Mon Dec 6 18:22:26 2021 CET.