Концертен настап на Наташа Трбојевиќ-пијано,Златка Митева -флејта и Бранко Павловски-кларинет на „Концерт по повод 135 годишнината од раѓањето на Бела Барток“ во Музеј на град Скопје

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) Концертен настап на Наташа Трбојевиќ-пијано,Златка Митева -флејта и Бранко Павловски-кларинет на „Концерт по повод 135 годишнината од раѓањето на Бела Барток“ во Музеј на град Скопје. [Performance] (Unpublished)

[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
ESM - Programa.pdf

Download (106kB) | Preview
[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
ESM- Trio Academiko.pdf

Download (195kB) | Preview
[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
plakata ems.pdf

Download (38kB) | Preview

Abstract

Концертот беше организиран во рамки на фестивалот „Есенски музички свечености“ во Скопје.На концертот Наташа Трбојевиќ-пијано,Златка Митева -флејта и Бранко Павловски-кларинет се претставија со Варијации на тема „Braul“ по Барток од американскиот композитор Sean Michael Solomon (1945).

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Natasa Trbojevik
Date Deposited: 28 Nov 2016 10:03
Last Modified: 28 Nov 2016 10:03
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16669

Actions (login required)

View Item View Item