Koncert na Trio Academiko vo crkvata sv. Sofija, Ohrid

Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Trbojevik, Natasa (2013) Koncert na Trio Academiko vo crkvata sv. Sofija, Ohrid. [Performance]

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_zlatka.miteva_Desktop_Koncert sv. Sofija, Ohrid.jpg]
Preview
Image
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_zlatka.miteva_Desktop_Koncert sv. Sofija, Ohrid.jpg

Download (54kB) | Preview
[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_zlatka.miteva_Desktop_Koncert sv. Sofija, Ohrid 1.jpg]
Preview
Image
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_zlatka.miteva_Desktop_Koncert sv. Sofija, Ohrid 1.jpg

Download (88kB) | Preview
[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_zlatka.miteva_Desktop_programa ohrid.png]
Preview
Image
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_zlatka.miteva_Desktop_programa ohrid.png

Download (169kB) | Preview
[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_zlatka.miteva_Desktop_programa ohrid. 1.png]
Preview
Image
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_zlatka.miteva_Desktop_programa ohrid. 1.png

Download (71kB) | Preview
[thumbnail of amatersko111.3gp] Video
amatersko111.3gp - Other

Download (8MB)

Abstract

Trio Academiko е редок камерен состав за флејта, кларинет и пијано. Триото е составено од професори на Факултетот за музичка уметност во Штип, доц. м-р Златка Митева - Флејта, доц. д-р Бранко Павловски - кларинет и м-р Наташа Трбојевиќ - пијано. На неговиот репертоар се наоѓаат ремек дела од различни стилски епохи од светската литература, од времето на класицизмот до современата музика. Триото Академико има бројни настапи во земјата и странство.

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Zlatka Miteva
Date Deposited: 02 Apr 2014 10:29
Last Modified: 02 Apr 2014 10:32
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9639

Actions (login required)

View Item View Item