Новогодишен концерт на студентите од катедрата за дувачки инструменти (Флејта, кларинет и камерна музика)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Trajkova, Nevenka (2017) Новогодишен концерт на студентите од катедрата за дувачки инструменти (Флејта, кларинет и камерна музика). [Performance]

[thumbnail of Novogodisen koncert 2017.pdf]
Preview
Text
Novogodisen koncert 2017.pdf

Download (97kB) | Preview
[thumbnail of Novogodisen.pdf]
Preview
Text
Novogodisen.pdf

Download (238kB) | Preview

Abstract

Новогодишниот концерт на студентите од катедрата за дувачки инструменти од класата на проф. м-р Златка Митева и проф. д-р Бранко Павловски се одржа на 25. 12. 2017 година во Концертната сала на Музичката академија во Штип од 11 часот. На пијано соработка настапија доц. м-р Наташа Трбојевиќ и доц. д-р Невенка Дуковска. На програма беа изведени следниве дела:

1. Gabriel Pierne - Canzonetta op. 19
Исполнува: Даниел Горгиевски, кларинет - I година
кл. проф. д-р Бранко Павловски
пијано соработка : доц. м-р Наташа Трбојевиќ

2. E. Bloch – Suite Modale for flute and piano ( Moderato )
Исполнува: Соња Ралева, флејта - I година
кл. проф. м-р Златка Митева
пијано соработка : доц. д-р Невенка Дуковска

3. G. Fauré - Pavane, Op.50
Исполнува: Тамара Лазарова, флејта - I година
Кристијан Николов , гитара – I година
кл. проф. м-р Златка Митева

4. Eugene Bozza - Aria
Исполнува: Томе Василев, кларинет - III година
кл. проф. д-р Бранко Павловски
пијано соработка : доц. м-р Наташа Трбојевиќ

5. C. Ph. E. Bach - Hamburger Sonata in G Major,
Исполнува: Тамара Лазарова, флејта - I година
кл. проф. м-р Златка Митева
пијано соработка : доц. д-р Невенка Дуковска

6. Bohuslav Martinu - First Sonata ( Allegro Moderato)
Исполнува: Моника Стојкоска, флејта - IV година
кл. проф. м-р Златка Митева
пијано соработка : доц. д-р Невенка Дуковска

7. Charles-Marie Widor - Introduction et Rondo
Исполнува: Гаврил Галевски, кларинет - IV година
кл. проф. д-р Бранко Павловски
пијано соработка : доц. м-р Наташа Трбојевиќ

8. Franz Pfyffer - Serenade Op. 4
Исполнува: Моника Стојкоска, флејта – IV година
Нинослав Спировски, кларинет – IV година
Глорија Маноилова, пијано – IV година
кл. проф. м-р Златка Митева

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Zlatka Miteva
Date Deposited: 12 Feb 2018 13:12
Last Modified: 12 Feb 2018 13:12
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19437

Actions (login required)

View Item View Item