Настап со студентите од класата по соло пеење на доц.м-р Благица Поптомова и класата по кларинет од класата на доц.д-р Бранко Павловски на „Новогодишен концерт “ на Факултетот за музичка уметност во Мултимедијален Центар при Економскиот факултет- УГД Штип

Trbojevik, Natasa (2013) Настап со студентите од класата по соло пеење на доц.м-р Благица Поптомова и класата по кларинет од класата на доц.д-р Бранко Павловски на „Новогодишен концерт “ на Факултетот за музичка уметност во Мултимедијален Центар при Економскиот факултет- УГД Штип. [Performance]

[thumbnail of Фотографија од Новогодишен концерт]
Preview
Image (Фотографија од Новогодишен концерт)
novogodisen koncert.jpg

Download (48kB) | Preview
[thumbnail of Фотографија од Новогодишен концерт]
Preview
Image (Фотографија од Новогодишен концерт)
4.jpg

Download (80kB) | Preview
[thumbnail of Плакат од Новогодисен концерт]
Preview
Image (Плакат од Новогодисен концерт)
Untitled-40.jpg

Download (7MB) | Preview
[thumbnail of Програма од Новогодишен концерт]
Preview
Image (Програма од Новогодишен концерт)
Untitled-41.jpg

Download (7MB) | Preview

Abstract

Програма:
1.W.A.Mozart: Арија на судбината - oд операта „Моќта на судбината“
исполнува : Даница Рунчева -соло пеење
Наташа Трбојевиќ-пијано
2.K.M.V.Veber : концерт во Es-dur I став
исполнува: Илија Камчев-кларинет
Наташа Трбојевиќ-пијано
5.G.Caccini:Perla Glorija
исполнува :Александар Методиев-баритон
Наташа Трбојевиќ-пијано
8.P.I Tchaikovski:Хатјел
исполнува :Марија Докузова -сопран
Наташа Трбојевиќ-пијано
9.F.Lehar:Liper Schwiegen - дует од операта „Веселата вдовица“
исполнува:Марија Докузова -сопран
Иван Панзовски-тенор
Наташа Трбојевиќ-пијано

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Natasa Trbojevik
Date Deposited: 16 Sep 2014 12:51
Last Modified: 16 Sep 2014 12:51
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10956

Actions (login required)

View Item View Item