Вечер на македонски автори - Концерт на Златка Митева и Наташа Трбојевиќ во Музејот на „Борис Христов“ во Софија Р.Бугарија

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2017) Вечер на македонски автори - Концерт на Златка Митева и Наташа Трбојевиќ во Музејот на „Борис Христов“ во Софија Р.Бугарија. [Performance] (Unpublished)

[thumbnail of Програма за „Вечер на македонски автори“]
Preview
Text (Програма за „Вечер на македонски автори“)
Програма-Софија.pdf

Download (405kB) | Preview
[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
sofija.pdf

Download (168kB) | Preview

Abstract

На концертот беа изведени дела за флејта и пијано од македонски автори:С.Стојков - Соната, Г.Гавриловски-Токатина, А.Џамбазов - Хумореска, В.Велковска Трајановска-Метеори, А.Мелоти - Охридски бисери, Т.Зографски - Диалог, А.Бранџолица - Варијации и Т.Прокопиеф „Дојранка“
Концертот е поддржан од Министерството за култура на Р.Македонија, реализиран во соработка на Културно информативниот ценатар на Р.Македонија во Софија Р.Бугарија

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Natasa Trbojevik
Date Deposited: 12 Feb 2018 11:02
Last Modified: 12 Feb 2018 11:02
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19396

Actions (login required)

View Item View Item