Items where Division is "Art Academy" and Year is 2016

Group by: Creators | Item Type | No Grouping
Number of items: 14.

Article

Janevski, Vladimir (2016) Водичарки во планинските села од Скопска Блатија. Македонски Фолклор, 71. pp. 337-346. ISSN YU 0542-2108

Janevski, Vladimir (2016) Накитот и китењето суштинска одлика во сценските адаптации. Зборник на трудови - Илинденски денови, 8. pp. 4-7.

Janevski, Vladimir (2016) Играта калочоина во западна Македонија. Комисија за односи со верските заедници и религиозни групи. ISSN 978-608-65143-6-5

Show/Exhibition

Efremov, Jordan (2016) Интернационална изложба во Белград со наслов „Доброта се множи дељењем“. [Show/Exhibition]

Efremov, Jordan (2016) Интернационална групна изложба во манастирот Св. Георгија, Завиднице кај Ниш. [Show/Exhibition]

Efremov, Jordan (2016) Ликовна колонија „Отиња 2016“. [Show/Exhibition]

Jakimovska, Jana and Miloseski, Slobodan and Efremov, Jordan (2016) Exhibition of the Kicevo Art Colony in Knezino. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2016) Циклични пулсирања. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2016) Минато-сегашност-иднина. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2016) Конекција 2. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2016) Мал Формат 2016. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2016) Миниартура 2016. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2016) Изложба на дела од 23 Интернационална кичевска ликовна колонија. [Show/Exhibition]

Video

Janevski, Vladimir and Cicakovski, Timko and Ilik, Blagica (2016) Концертна турнеја низ Македонија. [Video] (In Press)

This list was generated on Mon Dec 4 01:04:45 2023 CET.