Items where Author is "Miteva, Zlatka"

Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 59.

Performance

Mihajlovski, Angele and Potevska Popivoda, Emilija and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Trbojevik, Natasa and Nikolovski, Marjan and Ilieva, Marija (2019) Хуманитарен концерт во организација на Музичката академија од Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2019) Концерт на Златка Митева и Наташа Трбојевиќ „Музика за флејта и пијано од македонски композитори“ на Фестивалот „Concerti del Tempiettо“ во Teatro di Marcello во Рим,Италија. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Gavrilovski, Goce (2019) Концерт „Музика за флејта и пијанo од македонски композитори на Наташа Трбојевиќ и Златка Митева на 1st Flaute meeting festival - Zagreb 2019" во концертната сала „Благоје Берса„ во Загреб. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka (2018) Целовечерен концерт „Бисери на музичката литература“ на Наташа Трбојевиќ и Златка Митева во ДМУ „Тодор Скаловски - Тетоец“ во Тетово. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka (2018) Целовечерен концерт „Бисери на мизичката литература“ на Наташа Трбојевиќ и Златка Митева во Музичко училиште „Боро Џони“ во Струмица. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2018) Концерт за флејта и пијано од македонски композитори на Златка Митева и Наташа Трбојевиќ во Gallery MC во Њујорк - САД. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2018) Целовечерен концерт „Музика за флејта и пијано - Вечер на македонски автори“ флејта-Златка Митева,пијано-Наташа Трбојевиќ (Свечено отварање на Манифестацијата „Петровденски конаци 2018 год“ во НУЦК „Бели Мугри“во Кочани). [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce and Pandazieva, Natasa and Palupski, Ana (2018) Концерт „Aime-moi“ на Наташа Трбојевиќ, Златка Митева,Наташа Пандазиева и Ана Палупски во Касел - Германија. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2018) Концерт на Трио Академико на oдбележување на Денот на Европа 2018. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Potevska Popivoda, Emilija and Gavrilovski, Goce and Lazarevski, Vladimir (2018) Концерт на ансамблот за современа музика „КонТемпора“ на фестивалот „41.денови на македонска музика“. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Trajkova, Nevenka (2017) Новогодишен концерт на студентите од катедрата за дувачки инструменти (Флејта, кларинет и камерна музика). [Performance]

Potevska Popivoda, Emilija and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Miteva, Zlatka and Gavrilovski, Goce (2017) Концерт на ансамблот КонТемпора во Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Jankoski, Marjan (2017) Концерт на Трио академико на Уметничката академија “Франц Лист“ во Печ Р.Унгарија ZMI Liszt Ferenc Hangversenyterem, Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2017) Вечер на македонски автори - Концерт на Златка Митева и Наташа Трбојевиќ во Музејот на „Борис Христов“ во Софија Р.Бугарија. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2017) Концерт „Вечер на македонски автори“во Уметничката галерија „Безистен“ во Штип. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina (2017) Концерт на ансамблот „КонТемпора“ во рамки на програмата „Современи европски композитори“. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2017) Концерт на Трио академико на Уметничката академија во Нови Сад Р.Србија. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2017) Kонцерт на Трио академико на меѓународниот фестивал на класична музика „Intervox“ во Музеј на Славонија во Осијек Хрватска. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Malinov, Trajce and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) Новогодишен концерт на студентите од Вокално инструменталниот оддел од Музичката академија при УГД Штип во концертната сала на Музичка академија во Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) Концертен настап на Наташа Трбојевиќ-пијано,Златка Митева -флејта и Бранко Павловски-кларинет на „Концерт по повод 135 годишнината од раѓањето на Бела Барток“ во Музеј на град Скопје. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) Концертен настап на „Трио академико“(Наташа Трбојевиќ -пијано,Златка Митева-флејта,Бранко Павловски-кларинет) на „Концерт по повод 135 години од раѓањето на Бела Барток“во концертната сала на Музичка академија при Угд во Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) „Концерт на Трио академико“ во концертната сала на Музичката академија при Факултетот за уметности во Осијек-Хрватска. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) „Концерт на Трио академико“ во Концертната сала „Даворин Јенко“ во Белград- Р.Србија. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Lazarevski, Vladimir and Krstev, Vladimir and Jankov, Ivana and Trajkova, Nevenka and Trajanov, Boris (2015) Новогодишен концерт на студентите од Вокално инструменталниот оддел при Музичка академија, Штип. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Kozuharov, Dimitar and Trbojevik, Natasa (2015) Целовечерен камерен концерт на Златка Митева , Димитар Кожухаров и Наташа Трбојевиќ во НУЦК „ Ацо Шопов “ Штип. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Kozuharov, Dimitar and Trbojevik, Natasa (2015) Целовечерен камерен концерт на Златка Митева , Димитар Кожухаров и Наташа Трбојевиќ во Ликовен салон - Велес , во рамки на манифестацијата „Велес град на културата за 2015 год“. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Lazarevski, Vladimir and Pavlovski, Branko and Krapovski, Paskal (2015) Концерт на Дувачко академско трио во Чешкиот културен центар во Софија, Бугарија. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Lazarevski, Vladimir and Pavlovski, Branko and Krapovski, Paskal (2015) Концерт на дувачко академско трио на Музичката академија во Штип. [Performance] (Unpublished)

Skarik, Milica and Dzorleva, Tatjana and Pavlovski, Branko and Miteva, Zlatka and Mihajlovski, Angele (2014) Новогодишен концерт на студентите од вокално - инструменталниот оддел од Музичката академија при УГД - Штип. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2014) Концерт на ТРИО АКАДЕМИКО во НУ Центар за Култура Битола - мала сала. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Poptomova, Blagica and Micanov, Goce and Angelov, Goranco and Mihajlovski, Angele (2014) Настап на Хуманитарен концерт за д-р Евица Бојаџиева во Мултимедијален Центар - Штип. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2014) Концерт на "Тrio Аkademico" на музичкиот фестивал "Скопско Лето 2014". [Performance]

Dzorleva, Tatjana and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Skarik, Milica and Krstev, Vladimir and Dokuzov, Vasil (2014) Годишен концерт на Музичката академија при УГД - Штип. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Micanov, Goce and Poptomova, Blagica (2014) Концертен настап на меморијалниот концерт за Санда Бикова во УГ „Безистен" во Штип. [Performance]

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2014) Концерт на „Trio Akademico" во НУЦК „Трајко Прокопиев" Куманово. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2014) Kонцерт на „Trio Akademico" во НУЦК „Ацо Шопов" Штип. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2014) Kонцерт на „Trio Akademico" во Ликовен салон Велес. [Performance]

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2014) Концерт на „Trio Akademico" во НУЦК „Антон Панов" во Струмица. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Miteva, Zlatka (2013) Новогодишен концерт на студентите од вокално инструменталниот оддел од ФМУ при Универзитет Гоце Делчев - Штип 2013, Настап на д-р Невенка Трајкова со студент од класата на Проф. м-р Златка Митева. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Trbojevik, Natasa (2013) Концерт на камерна музика - Trio Academico во мултимедијалниот центар - Кочани. [Performance]

Lazarevski, Vladimir and Pavlovski, Branko and Miteva, Zlatka (2013) Концерт на Камерно академско трио во црквата Св. Софија, Охрид. [Performance]

Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Trbojevik, Natasa (2013) Koncert na Trio Academiko vo crkvata sv. Sofija, Ohrid. [Performance]

Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Trbojevik, Natasa (2013) Концерт на Trio Academico во уметничка галерија „Безистен“ - Штип. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka (2013) Уметничка соработка на пијано со студентите од класите по труба и соло пеење на „Концерт на студентите од класите на Благица Поптомова,Васил Ристов и Васил Докузов“во Уметничка галерија „Безистен“. [Performance]

Miteva, Zlatka and Trajkova, Nevenka (2012) Kонцерт на студентите по флејта од класата на доц. м-р Златка Митева. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka (2012) Концерт со Дувачкиот оркестар на УГД - Штип. [Performance]

Miteva, Zlatka and Trajkova, Nevenka (2011) Концерт дуо флејта и пијано, Златка Митева - флејта, Невенка Трајкова - пијано, Сала „Димитар Ненов“ Софија, Бугарија. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Miteva, Zlatka (2010) Концерт дуо флејта и пијано , Златка Митева и Невенка Трајкова - Штипско културно лето 2010. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Miteva, Zlatka (2010) Годишен концерт на студенти од ФМУ при Универзитет Гоце Делчев - Штип 2010, Настап на Невенка Трајкова со студент од класата на Проф. Златка Митева. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka (2009) Уметничка соработка на пијано со студент од класата по флејта на проф.Златка Митева на VI Meѓународен натпревар „Даворин Јенко“- Белград. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka (2009) Настап на VI меѓународен натпревар „Даворин Јенко“ со студент од класата по флејта на Златка Митева. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Mirascieva, Elena (2008) настап на „Традиционален мајски концерт за Санда Бикова“ со Златка Митева и Елена Мирасчиева во Уметничка галерија -Безистен Штип. [Performance]

Image

Miteva, Zlatka and Trajkova, Nevenka (2011) Концерт на дуо флејта и пијано, Златка Митева - флејта, Невенка Трајкова - пијано, сала на ФМУ - Штип. [Image]

Audio

Miteva, Zlatka (2017) Авторско ЦД на композиторката Јана Андреевска. [Audio]

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2017) Издадено Аудио ЦД „ Music for flute and piano by Macedonian composers" (Музика за флејта и пијано од македонски композитори). [Audio] (Unpublished)

Teaching Resource

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa (2016) Интерпретациските проблеми на Сонатата за флејта и пијано „Ундин“ оп.167 од Карл Рајнеке со анализа на први став. ISBN 978-608-244-269-3.

Miteva, Zlatka (2014) Програмска музика за соло флејта на XX век. ISBN 978-608-244-073-6.

Other

Miteva, Zlatka (2013) Italian Flute Convention 2013 in Rome, Italy Auditorium Parco della Musica - Accademia Nazionale di Santa Cecilia. http://www.riverberisonori.it/cms2010.

Miteva, Zlatka and Trajkova, Nevenka (2010) Настап на XVIII меѓународен натпревар "Музиката и Земјата" во Софија, Р. Бугарија. Национален музей „Земята и хората” - град София.

This list was generated on Thu Jun 17 04:29:12 2021 CEST.