Items where Author is "Mihajlovski, Angele"

Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 80.

Article

Mihajlovski, Angele (2012) Значењето од примената на прстната гимнастика во решавањето на техничките проблеми при пијанистичката интерпретација. Зборник на трудови, Факултет за музичка уметност, 3 (3). pp. 65-70. ISSN 1857-8659

Conference or Workshop Item

Nikolovska Vrateovska, Dance and Mihajlovski, Angele and Ristova - Mihajlovska, Milena (2014) The function of education and the scientific and research and artistic activity in the creation of human capital and knowledge - based economy in R. Macedonia. In: Knowledge - International Journal Scientific and applicative papers, 27-29 Nov 2014, Bansko, Bulgaria.

Mihajlovski, Angele and Ristova - Mihajlovska, Milena (2014) Music and literature – an ideal fusion for catharsis. In: VII Международная научная интернет - конференция "Общество, общности, человек : в поисках "вечного мира", 17 Nov 2014, Internet Conference.

Mihajlovski, Angele (2012) Проблемите во клавирската техника и нивната рефлексија врз развојот на младите пијанисти. In: Проблемите во клавирската техника и нивната рефлексија врз развојот на младите пијанисти. (Unpublished)

Mihajlovski, Angele (2010) Wedding songs, dances and customs from Stip and surrounding. In: Wedding songs, dances and customs from Stip and surrounding.

Project

Potevska, Emilija and Dzorleva, Tatjana and Mihajlovski, Angele and Stojanoski, Hristo (2014) Уметнички селектор и менаџер на дел од концертите на фестивалот за современа музика Модоарс. [Project]

Composition

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Kolev, Ile and Petrev, Sasko and Vladimirova, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2020) Изведба на композицијата “Мајчинска” од авторот проф. м-р Марјан Јанкоски. [Composition]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Vladimirova, Elena and Naumovski, Stojance and Kolev, Ile and Dautovski, Ratko (2020) Изведба на композицијата “Повторна средба” од авторот проф. м-р Марјан Јанкоски. [Composition]

Performance

Mihajlovski, Angele and Kostadinov, Baze and Gavrilovski, Goce (2019) Концерт во МЦ Галерија, Њујорк. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Potevska Popivoda, Emilija and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Trbojevik, Natasa and Nikolovski, Marjan and Ilieva, Marija (2019) Хуманитарен концерт во организација на Музичката академија од Штип. [Performance] (Unpublished)

Dzorleva, Tatjana and Mihajlovski, Angele (2018) Докторски испит по пијано на проф. м-р Ангеле Михајловски, пијано придружба проф. д-р Татјана Џорлева. [Performance] (Unpublished)

Dzorleva, Tatjana and Potevska Popivoda, Emilija and Mihajlovski, Angele (2018) Новогодишен Концерт на студентите по пијано. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Stojanova, Marija (2018) Настап во рамките на Фестивалот за класична музика „ВВ Фест 2018“. [Performance] (Unpublished)

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Kolev, Ile and Gjorgievska, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2018) Целовечерен концерт на Марјан Јанкоски и „Портал“ на манифестацијата „Петровденски конаци 2018“ во Кочани. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Kolev, Ile and Panov, Zlatko and Gjorgievska, Elena and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2018) Целовечерен концерт на Марјан Јанкоски и „Портал“ на 19-та Литературна манифестација „Илинден 2018“ (о. Илинден, Скопје). [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Kolev, Ile and Djorgievska, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2017) Целовечерен концерт на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“ во Демир Капија. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Kolev, Ile and Petrev, Sasko and Gjorgjievska, Elena and Naumovski, Stojance and Panov, Zlatko and Dautovski, Ratko (2017) Целовечерен концерт на Марјан Јанкоски „Портал“ на фестивалот „Есенски музички свечености“. [Performance]

Mihajlovski, Angele (2017) Пијано рецитал, ФМУ - СКопје, 14.11.2017 год. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele (2017) Пијано рецитал - Ниш, Р. Србија 07.10.2017 год. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele (2017) Пијано рецитал Ангеле Михајловски (Парачин, Р. Србија). [Performance] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce and Mihajlovski, Angele and Filova, Despina (2017) Goce Gavrilovski, Piano Cucle for solo piano, playing by Despina Filova. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Filova, Despina (2017) Пијано рецитал Ангеле Михајловски (ШКЛ 2017). [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele (2017) Пијано рецитал Ангеле Михајловски (Ќустендил 2017). [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Ristov, Dragan and Ristova - Mihajlovska, Milena (2017) Пијано рецитал - Ангеле Михајловски. [Performance] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce and Mihajlovski, Angele and Stosic, Mateja (2017) Tokatina C F G C F C- Gavrilovski Goce, Piano Mateja Stosic. [Performance] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce and Mihajlovski, Angele (2017) „Осамен напевен воздив“, две пиеси од Циклус за пијано, Гавриловски Гоце. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Kolev, Ile and Petrev, Sasko and Djorgievska, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance (2016) Целовечерен концерт по повод јубилејот „1100 години од упокојувањето на „Свети Клилмент Охридски“. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Gjorgievska, Elena and Panov, Zlatko (2016) Концерт - „Духовна академија“ по повод празникот св. Петар и Павле во Кочани. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Kolev, Ile and Glorgievska, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance (2016) Целовечерен концерт и изведба во живо на музичкиот проект „Радост моја, Христос Воскресе!“ од авторот Марјан Јанкоски на Македонската телевизија (МТВ1). [Performance]

Gavrilovski, Goce and Mihajlovski, Angele (2016) Гавриловски Гоце- 2 пиеси од Циклус за пијано. [Performance] (In Press)

Skarik, Milica and Potevska Popivoda, Emilija and Dzorleva, Tatjana and Mihajlovski, Angele (2015) Новогодишен концертен хепенинг на Музичката Академија - Концерт на студентите од катедрата по пијано од класите на проф. д-р Милица Шкариќ, проф. д-р Емилија Потевска-Попивода, проф. д-р Татјана Џорлева и проф. м-р Ангеле Михајловски. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2015) Целовечерен концерт на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“ во Охрид. [Performance]

Skarik, Milica and Mihajlovski, Angele and Dzorleva, Tatjana and Lazarevski, Vladimir (2015) Концерт на студентите од катедрата по пијано на Музичката Академија при УГД Штип. [Performance]

Mihajlovski, Angele and Dzorleva, Tatjana and Maksimova, Marija and Velickov, Slavce and Pecov, Viktor and Banev, Jovance and Stojanova, Marija and Mihajloska, Bojana and Nakov, Martin and Saklev, Andrej and Arsov, Darko and Janeva, Elena and Miskov, Stefan (2015) „Младите пијанисти на македонскиот подиум 2015“ Струмица. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Dzorleva, Tatjana and Maksimova, Marija and Velickov, Slavce and Paneva, Saska and Asimova, Sezen and Stojanova, Marija and Mihajloska, Bojana and Miskov, Stefan and Saklev, Andrej and Arsov, Darko and Nakov, Martin and Pecov, Viktor and Banev, Jovance (2015) „Младите пијанисти на македонскиот подиум 2015“ Штип. [Performance] (Unpublished)

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2015) Едночасовен музички портрет посветен на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“ на кочанската телевизија Канал 8 во емисијата „Попладне со Тања“. [Performance]

Skarik, Milica and Dzorleva, Tatjana and Pavlovski, Branko and Miteva, Zlatka and Mihajlovski, Angele (2014) Новогодишен концерт на студентите од вокално - инструменталниот оддел од Музичката академија при УГД - Штип. [Performance] (Unpublished)

Stojanoski, Hristo and Mihajlovski, Angele and Paneva, Saska (2014) Организатор, селектор, промотор и учесник на настанот „Сеќавање на Стела Слејанска“ 2014 година. [Performance]

Naumovski, Stojance and Mihajlovski, Angele (2014) P. I. Tchaikovsky, Nocturne Op.19 No.4 for cello & piano. [Performance]

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Poptomova, Blagica and Micanov, Goce and Angelov, Goranco and Mihajlovski, Angele (2014) Настап на Хуманитарен концерт за д-р Евица Бојаџиева во Мултимедијален Центар - Штип. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele (2014) Хуманитарен концерт на професори од Музичката академија. [Performance]

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan (2014) Целовечерен концерт со музичкиот состав „Портал“ во преддворјето на црквата Св. Богородица во Скопје. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2014) Песни на Вевчанската душа - гостување, промоција на нови музички дела и нивна музичка изведба на Националната телевизија МТВ1. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2014) Гостување, промоција и музичка изведба на композиција „Васиљке ќиске босиљке“ (за камерен оркестар“) на Марјан Јанкоски на националната телевизија МТВ1. [Performance]

Mihajlovski, Angele and Maksimova, Marija and Velickov, Slavce and Mihajloska, Bojana and Filova, Despina and Dineva, Lina and Arsov, Darko and Saklev, Andrej (2014) Концертна турнеја на студентите од Музичката академија и ученици од ДМУЦ „Сергеј Михајлов“ - Штип. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Stojanov, Dejan (2013) Edvard Grieg, Piano Concerto in a minor, 2nd movement. [Performance]

Mihajlovski, Angele and Potevska, Emilija and Dzorleva, Tatjana (2013) Концерт во сеќавање на проф. Стела Слејанска-Стојаноска. [Performance] (Unpublished)

Stojanoski, Hristo and Mihajlovski, Angele and Dzorleva, Tatjana and Potevska, Emilija (2013) Организатор, селектор, промотор и учесник на настанот „Сеќавање на Стела Слејанска“. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2013) Изведба на целовечерен камерен концерт. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrov, Sasko and Naumovski, Stojance (2013) Изведба на целовечерен камерен концерт. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2013) Изведба на целовечерен солистички концерт. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2013) Изведба на целовечерен солистички концерт. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2013) Изведба на целовечерен солистички концерт. [Performance]

Potevska, Emilija and Mihajlovski, Angele (2013) Potevska/Mihajlovski - Bela Bartok - Concert for piano and orchestra No. 3. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele (2013) Подиум на млади пијанисти - "Вечер на Бетовен". [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele (2013) Концерт на студентите од катедрата по пијано ФМУ - Штип 2013. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan (2012) Концерт по повод промоцијата на монографијата „Никола и Софија Незлобински“ по повод 70 години од смртта Др.Никола Незлобински. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Dzorleva, Tatjana (2012) Igor Stravinsky: Capriccio for Piano and Orchestra, I-st movement. [Performance]

Mihajlovski, Angele and Paneva, Saska (2012) Edvard Grieg, Piano Concerto in a minor, 1st movement. [Performance]

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan (2012) „Македонски духовни конаци 2012“ Струга. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Potevska, Emilija and Dzorleva, Tatjana and Skarik, Milica (2012) Концертна турнеја на студентите од катедрата по пијано во Штип, Струмица, Кавадарци и Велес. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Ribarski, Kiril (2011) Настап на свечениот прв час на почетокот на учебната 2011/2012 година. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele (2011) Целовечерен концерт во Домот на култура „Јане Сандански“ во Пехчево во рамките на „Топол културен бран 2011“. [Performance]

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan and Petrev, Sasko and Naumovski, Stojance and Trifunovik, Dragana and Vladimirova, Elena and Paraskov, Aleksandar (2011) Целовечерен концерт во уметничката галерија „Безистен“ во рамките на „Топол културен бран 2011“. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan (2011) Целовечерен концерт со музичкиот состав „Портал“ во Уметничката галерија Дауп Пашин Амам во рамките на фестивалот Скопско Лето 2011. [Performance]

Mihajlovski, Angele and Atanaskova - Biljarska, Biljana (2011) Концерт со флејтистката Билјана Атанаскова - Биљарска во Уметничката галерија Безистен во Штип. [Performance] (Unpublished)

Atanaskova - Biljarska, Biljana and Mihajlovski, Angele (2011) Концерт на дуо флејта и пијано. [Performance] (Unpublished)

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2011) Изведба на композицијата „Вдахновение“ од авторот Марјан Јанкоски. [Performance]

Mihajlovski, Angele (2010) Настап на Хуманитарен концерт во НУЦК „Ацо Шопов“ - Штип. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan (2010) Концерт во рамките на свечената академија по повод чествувањето на патронот на градот Штип - Св. Никола. [Performance]

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan and Petrev, Sasko and Paraskov, Aleksandar (2010) Струшки вечери на поезијата 2010 со музичкиот состав „Портал“ на вечерта насловена „Ноќ без интерпункција“ („Night Without Punctuation“). [Performance]

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan and Petrev, Sasko and Paraskov, Aleksandar (2010) Настап на манифестацијата „Вечер на Живко Чинго“ во Охрид, 13.08.2010 година со музичкиот состав „Портал“. [Performance]

Image

Mihajlovski, Angele and Potevska, Emilija and Dzorleva, Tatjana (2012) Новогодишен Концерт на студентите од катедрата по пијано при ФМУ - Штип. [Image] (Unpublished)

Video

Mihajlovski, Angele and Filova, Despina and Gavrilovski, Goce (2017) "Осамен напевен воздив", Циклус за пијано, д-р Гоце Гавриловски. [Video]

Audio

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Gjorgievska, Elena and Petrev, Sasko and Panov, Zlatko and Kolev, Ile and Naumovski, Stojance (2018) „Пофална песна за Свети Гаврил Епископ Велички Светогорец“. [Audio]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Kolev, Ile and Djorgievska, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2017) Авторско аудио „ЦД“ насловено „РОЖБА“ на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“. [Audio]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2015) Авторско аудио ЦД: „Песни на Вевчанската душа“ на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“. [Audio]

Teaching Resource

Mihajlovski, Angele (2014) Прсната техника - клучен фактор за пијанистичката интерпретација - скрипта. ISBN 978-608-244-125-2.

Mihajlovski, Angele and Nasev, Lence (2013) Практикум по Музичко образование со методика за одделенска настава. ISBN 978-608-4708-32-2.

Mihajlovski, Angele and Nasev, Lence (2013) Музичко образование со методика. ISBN 978-608-4708-33-9.

This list was generated on Wed Jun 23 04:16:39 2021 CEST.