Items where Author is "Jankoski, Marjan"

Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 54.

Book Section

Jankoski, Marjan (2010) Примената на народните инструменти во одделенската и предметната настава. In: Годишен зборник. Факултет за музичка уметност, Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип, Македонија, pp. 85-89. ISBN 978-608-4504-30-6

Composition

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Kolev, Ile and Petrev, Sasko and Vladimirova, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2020) Изведба на композицијата “Мајчинска” од авторот проф. м-р Марјан Јанкоски. [Composition]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Vladimirova, Elena and Naumovski, Stojance and Kolev, Ile and Dautovski, Ratko (2020) Изведба на композицијата “Повторна средба” од авторот проф. м-р Марјан Јанкоски. [Composition]

Performance

Jankoski, Marjan (2020) Учество на проф. м-р Марјан Јанкоски како изведувач на народни инструменти-кавал, во проектот “Француско-македонски интерпретации низ кавалот и пијаното, изворното пеење и книжевната оставина”. [Performance]

Jankoski, Marjan (2020) Изведба на композицијата “Кога бев дете” (мозаик од слики) од авторот Марјан Јанкоски на фестивалот за класична музика “Лира”. [Performance]

Jankoski, Marjan (2019) Концерт на Марјан Јанкоски во чест на промоцијата на книгата „Трпе и Европа“ од авторот и поет Ефтим Клетников. [Performance]

Jankoski, Marjan (2019) Изведба на авторската композиција „Радуј се оче Гавриле“ на Петровденски Духовни Конаци во Кочани. [Performance]

Jankoski, Marjan (2019) „Вознес на душата, вознес на срцето“ - Целовечерен концерт на проф. м-р Марјан Јанкоски и класата за народни инструменти при одделот за ТММП. [Performance]

Jankoski, Marjan (2019) Kонцерт на Марјан Јанкоски во КИЦ во чест на грандиозниот есеј „Јанѕа и рана“ од поетот Ефтим Клетников. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Kolev, Ile and Gjorgievska, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2018) Целовечерен концерт на Марјан Јанкоски и „Портал“ на манифестацијата „Петровденски конаци 2018“ во Кочани. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Kolev, Ile and Panov, Zlatko and Gjorgievska, Elena and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2018) Целовечерен концерт на Марјан Јанкоски и „Портал“ на 19-та Литературна манифестација „Илинден 2018“ (о. Илинден, Скопје). [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Kolev, Ile and Djorgievska, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2017) Целовечерен концерт на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“ во Демир Капија. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Kolev, Ile and Petrev, Sasko and Gjorgjievska, Elena and Naumovski, Stojance and Panov, Zlatko and Dautovski, Ratko (2017) Целовечерен концерт на Марјан Јанкоски „Портал“ на фестивалот „Есенски музички свечености“. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Jankoski, Marjan (2017) Концерт на Трио академико на Уметничката академија “Франц Лист“ во Печ Р.Унгарија ZMI Liszt Ferenc Hangversenyterem, Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed. [Performance] (Unpublished)

Jankoski, Marjan (2017) Изведба на композицијата „На пат за дома“ од авторот Марјан Јанкоски во Нови Сад (Р. Србија). [Performance]

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2017) Концерт на Трио академико на Уметничката академија во Нови Сад Р.Србија. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2017) Kонцерт на Трио академико на меѓународниот фестивал на класична музика „Intervox“ во Музеј на Славонија во Осијек Хрватска. [Performance] (Unpublished)

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Kolev, Ile and Petrev, Sasko and Djorgievska, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance (2016) Целовечерен концерт по повод јубилејот „1100 години од упокојувањето на „Свети Клилмент Охридски“. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Gjorgievska, Elena and Panov, Zlatko (2016) Концерт - „Духовна академија“ по повод празникот св. Петар и Павле во Кочани. [Performance]

Jankoski, Marjan and Dautovski, Dragan and Stojkovska-Srafimova, Velika (2016) Целовечерен концерт насловен „Приказни од нашето детство“ (фестивал „Скопско лето“ 2016). [Performance]

Jankoski, Marjan (2016) Изведба на композицијата „На пат за дома“ (во изведба на трио „Академико“) од авторот Марјан Јанкоски во концертната сала на Уметничката академија во Осиек, Р. Хрватска. [Performance]

Jankoski, Marjan (2016) Изведба на композицијата „На пат за дома“ (во изведба на трио „Академико“) од авторот Марјан Јанкоски во концертната сала „Даворин Јенко“ во Белград, Р. Србија. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Kolev, Ile and Glorgievska, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance (2016) Целовечерен концерт и изведба во живо на музичкиот проект „Радост моја, Христос Воскресе!“ од авторот Марјан Јанкоски на Македонската телевизија (МТВ1). [Performance]

Potevska Popivoda, Emilija and Lazarevski, Vladimir and Krstev, Vladimir and Jankoski, Marjan (2015) Concert of trio "MEZZO" in Rome - Italy. [Performance] (Unpublished)

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2015) Целовечерен концерт на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“ во Охрид. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2015) Едночасовен музички портрет посветен на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“ на кочанската телевизија Канал 8 во емисијата „Попладне со Тања“. [Performance]

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2014) Концерт на ТРИО АКАДЕМИКО во НУ Центар за Култура Битола - мала сала. [Performance] (Unpublished)

Jankoski, Marjan (2014) Камерен концерт на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“ во чест на официјалната промоција на книгата „Името е нашата татковина“ напишана од група автори на Македонскиот манифест. [Performance]

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan (2014) Целовечерен концерт со музичкиот состав „Портал“ во преддворјето на црквата Св. Богородица во Скопје. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2014) Песни на Вевчанската душа - гостување, промоција на нови музички дела и нивна музичка изведба на Националната телевизија МТВ1. [Performance]

Jankoski, Marjan and Polizova-Dimovska, Letka and Spasov, Dragan (2014) Светски хорски олимписки игри - настап на Драган Спасов, студент по народни инструменти во Рига, Летонија. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2014) Гостување, промоција и музичка изведба на композиција „Васиљке ќиске босиљке“ (за камерен оркестар“) на Марјан Јанкоски на националната телевизија МТВ1. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2013) Изведба на целовечерен камерен концерт. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrov, Sasko and Naumovski, Stojance (2013) Изведба на целовечерен камерен концерт. [Performance]

Jankoski, Marjan and Zaprov, Zapro and Spasov, Dragan (2013) Селектор и промотор на концертна дејност. [Performance]

Jankoski, Marjan and Zaprov, Zapro and Spasov, Dragan (2013) Селектор и промотор на концертна дејност. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2013) Изведба на целовечерен солистички концерт. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2013) Изведба на целовечерен солистички концерт. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2013) Изведба на целовечерен солистички концерт. [Performance]

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan (2012) Концерт по повод промоцијата на монографијата „Никола и Софија Незлобински“ по повод 70 години од смртта Др.Никола Незлобински. [Performance] (Unpublished)

Jankoski, Marjan (2012) Концерт на женскиот младински хор при хорското студио „Рустико“-Скопје и настап на Марјан Јанкоски во композицијата „Ливада “ и деловите: „Ливада“, „Утро“ „Танц на цвеќињата“, „Косачи“ и „Игра“ од композиторот и диригент Запро Запров. [Performance]

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan (2012) „Македонски духовни конаци 2012“ Струга. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan and Petrev, Sasko and Naumovski, Stojance and Trifunovik, Dragana and Vladimirova, Elena and Paraskov, Aleksandar (2011) Целовечерен концерт во уметничката галерија „Безистен“ во рамките на „Топол културен бран 2011“. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan (2011) Целовечерен концерт со музичкиот состав „Портал“ во Уметничката галерија Дауп Пашин Амам во рамките на фестивалот Скопско Лето 2011. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2011) Изведба на композицијата „Вдахновение“ од авторот Марјан Јанкоски. [Performance]

Jankoski, Marjan (2011) Изведба на композијата „Танцот на изворите“ од авторот Марјан Јанкоски на националната телевизија МТВ1. [Performance]

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan (2010) Концерт во рамките на свечената академија по повод чествувањето на патронот на градот Штип - Св. Никола. [Performance]

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan and Petrev, Sasko and Paraskov, Aleksandar (2010) Струшки вечери на поезијата 2010 со музичкиот состав „Портал“ на вечерта насловена „Ноќ без интерпункција“ („Night Without Punctuation“). [Performance]

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan and Petrev, Sasko and Paraskov, Aleksandar (2010) Настап на манифестацијата „Вечер на Живко Чинго“ во Охрид, 13.08.2010 година со музичкиот состав „Портал“. [Performance]

Audio

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Gjorgievska, Elena and Petrev, Sasko and Panov, Zlatko and Kolev, Ile and Naumovski, Stojance (2018) „Пофална песна за Свети Гаврил Епископ Велички Светогорец“. [Audio]

Jankoski, Marjan and Jorgusevski, Borislav and Janevska, Andrijana and Kusevski, Martin and Bojkov, Ivan (2018) Музички проект ЦД "Песни испеани за своја душа. [Audio]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Kolev, Ile and Djorgievska, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2017) Авторско аудио „ЦД“ насловено „РОЖБА“ на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“. [Audio]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2015) Авторско аудио ЦД: „Песни на Вевчанската душа“ на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“. [Audio]

Teaching Resource

Jankoski, Marjan (2012) Скрипта „Оркестар на народни инструменти 1“. ISBN 978-608-4504-71-9.

This list was generated on Mon Dec 6 18:49:24 2021 CET.