Скрипта „Оркестар на народни инструменти 1“

Jankoski, Marjan (2012) Скрипта „Оркестар на народни инструменти 1“. ISBN 978-608-4504-71-9.

[thumbnail of skrpita.JPG]
Preview
Image
skrpita.JPG

Download (79kB) | Preview

Abstract

Скрипта со наслов „Оркестар на народни инструменти 1“; развоен пат на оркестарот на народни инструменти во Република Македонија; развоен пат на инструменталната музика; редоследно поставување на народните инструменти во оркестарот на народни инструменти од периодот на 40те години на минатиот век до денес; начин на усогласување (штимање) на народните инструменти во оркестарот на народни инструменти; штимови на инструменти кои се употребуваат во оркестарот на народни инструменти; функција на секој од народните инструменти во оркестарот на народни инструменти;генерален модел за изучување на инструментите од „звук кон знак“; оркестарска поставеност на инструментите во партитура; поставување на музички материјал

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Marjan Jankoski
Date Deposited: 01 Feb 2013 10:49
Last Modified: 01 Feb 2013 10:49
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5071

Actions (login required)

View Item View Item