Items where Division is "Faculty of Music Art" and Year is 2019

Group by: Creators | Item Type | No Grouping
Jump to: A | D | G | H | I | J | K | L | M | P | S | T | V | Z
Number of items: 94.

A

Angelov, Goranco (2019) Фариз Хајрула – зурлаџија и изработувач на „Каба“ зурли во Р. Македонија. In: Годишен зборник. Универзитет „Гоце Делчев - Штип, Музичка академија, pp. 91-102. ISBN ISSN 1857-7296

Angelov, Goranco (2019) Мултикултуризмот во Р. Македонија манифестиран преку инструментот зурла и зурлаџиската музика. In: Етнолошки и фолклористички аспекти на мултикултурализмот и интеркултурализмот на македонското општество, 26-27 Sept 2019, Kratovo. (Unpublished)

Angelov, Goranco (2019) Изработувачот на тамбури и реставратор на музички инструменти Томислав Петров од Штип и неговата улога во продолжувањето на инструменталната традиција. In: „Фолклористика: предизвици и перспективи“. (Unpublished)

Angelov, Goranco (2019) Теренско истражување во општина Лозово за време на одржување на пеливански борби придружени од зурли и тапан. [Video]

Angelov, Goranco (2019) Теренско истражување во Р. Албанија. [Image] (Unpublished)

Angelov, Goranco (2019) Теренско истражување во село Брвеница. [Video]

Angelov, Goranco (2019) Теренско истражување во Злетово. [Image] (Unpublished)

Angelov, Goranco (2019) Новогодишен концерт 2019 на студентите по традиционални инструменти во класата на проф. м-р Горанчо Ангелов. [Performance]

Angelov, Goranco (2019) Годишен концерт на вокална и инструментална традиционална музика 2019 проф. м-р Горанчо Ангелов. [Performance]

Angelov, Goranco (2019) Afternoon Concert Break "A recital of Classical Music and Traditional Bagpipe Melodies". [Performance]

D

Dzorleva, Tatjana (2019) Концертна турнеа на студентите од пијано катедрата. [Performance] (Unpublished)

Dzorleva, Tatjana (2019) Хуманитарен концерт. [Performance] (Unpublished)

Dzorleva, Tatjana (2019) Дипломски испит на Панче Илиев. [Performance] (Unpublished)

G

Gavrilovski, Goce (2019) Боса Роса - Гавриловски Гоце - Вокс Лихнидос - Романија. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce (2019) Уметничка транспозиција на фолклорните елементи во суита бр.1, од балетот „Лабин и Дојрана“ на композиторот Трајко Прокопиев. Makedonski folklor, 76. pp. 207-221. ISSN 0542-2108 UDC398

Gavrilovski, Goce (2019) Употреба на фолклорните елементи и уметничката транспозиција на фолклорот во вториот став „Ламетозо“ од Симфонијата бр.5, на композиторот Тома Прошев. Yearbook - Faculty of Music Art. ISSN 1857-8659.

Gavrilovski, Goce (2019) Bosa Rosa - Gavrilovski Goce- Ohrid, Vox Lychnidos. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce (2019) Bosa Rosa - Vox Lychnidos, Vrnjachka Banja. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2019) TEHO- Bosa rosa - Gavrilovski Goce. [Performance] (In Press)

H

Haralampovski, Vance (2019) Астибо џез фестивал 2019. [Performance] (Unpublished)

Haralampovski, Vance and Popovski, Saso (2019) Работилница/дебата на тема - џез артистите во музичката индустрија. [Performance] (Unpublished)

I

Islam, Aida and Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2019) Evaluating of the musical abilities in function of effective music teaching. In: 14 International Balkan Education and Science Congress, 5-7 Sept 2019, Ohrid, Republic of North Macedonia.

J

Janevski, Vladimir (2019) Etnokoreoloska klasifikacija na orata vo Makedonija. Other. Здружение на етнокореолози на Македонија.

Jankoski, Marjan (2019) „Вознес на душата, вознес на срцето“ - Целовечерен концерт на проф. м-р Марјан Јанкоски и класата за народни инструменти при одделот за ТММП. [Performance]

Jankoski, Marjan (2019) Изведба на авторската композиција „Радуј се оче Гавриле“ на Петровденски Духовни Конаци во Кочани. [Performance]

Jankoski, Marjan (2019) Концерт на Марјан Јанкоски во чест на промоцијата на книгата „Трпе и Европа“ од авторот и поет Ефтим Клетников. [Performance]

Jankoski, Marjan (2019) Kонцерт на Марјан Јанкоски во КИЦ во чест на грандиозниот есеј „Јанѕа и рана“ од поетот Ефтим Клетников. [Performance]

Jovanov, Ilco (2019) Илчо Јованов, солистички концерт. [Performance]

K

Kitanovski, Antonijo (2019) Far From Home. [Performance] (Unpublished)

Kitanovski, Antonijo (2019) UGD Concert Jazz Orchestra JFF International Festival 2019. [Performance]

Kitanovski, Antonijo (2019) UGD Concert Jazz Orchestra at International Jazz festival Petrovac 2019. [Performance]

Kitanovski, Antonijo (2019) The Way Of Clave. [Composition]

Kuzmanov, Kiril (2019) Eddie Luis Jazz Passengers. [Performance] (Unpublished)

Kuzmanov, Kiril (2019) Eddie Luis and His Jazz Passengers - "Live at the half note". [Performance] (Unpublished)

Kuzmanov, Kiril (2019) Eddie Luis and His Jazz Passengers - "Live at the half note". [Performance] (Unpublished)

Kuzmanov, Kiril (2019) Eddie Luis and His Jazz Passengers - "Take Five " Tribute to Dave Brubeck. [Performance] (Unpublished)

Kuzmanov, Kiril (2019) Eddie Luis and His Jazz Passengers - "Take Five" Tribute to Dave Brubeck. [Performance] (Unpublished)

Kuzmanov, Kiril (2019) Eddie Luis and His Jazz Passengers - Take Five" Tribute to Dave Brubeck. [Performance] (Unpublished)

Kuzmanov, Kiril (2019) Eddie Luis and his Jazz Passengers - "Live at the Half Note". [Performance] (Unpublished)

Kuzmanov, Kiril (2019) Eddie Luis and his Jazz Passengers- 'Take five' tribute to Dave Brubeck. [Performance] (Unpublished)

Kuzmanov, Kiril (2019) KotorArt Jazz Square - Goce Stevkovski Quartet. [Performance] (Unpublished)

Kuzmanov, Kiril and Velkov, Trajce (2019) Dzijan Emin & Magical Orchestra. [Performance] (Unpublished)

L

Lazarevski, Dejan (2019) Дејан Лазаревски-Член во жири комисија-Гитара на 57-ми Државен натпревар за ученици во основно музичко училиште и студенти на факултет за музичка уметност 2019. https://mbp.org.mk/. (Unpublished)

M

Micanov, Georgi and Haralampovski, Vance (2019) Завршен концерт -студенти од џез оддел. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Kostadinov, Baze and Gavrilovski, Goce (2019) Концерт во МЦ Галерија, Њујорк. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Potevska Popivoda, Emilija and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Trbojevik, Natasa and Nikolovski, Marjan and Ilieva, Marija (2019) Хуманитарен концерт во организација на Музичката академија од Штип. [Performance] (Unpublished)

P

Pavlovski, Branko (2019) Концерт на Стојан Димов, Бранко Павловски, Нинослав Димов и студенти по кларинет и саксафон во салон 19.19 во Културно Информативниот центар во Скопје. [Image] (Unpublished)

Pavlovski, Branko (2019) Работилница по кларинет на 3-от Меѓународен Фестивал по кларинет и саксофон КларСакс - Скопје 2019. In: 3rd International Festival ClarSax Skopje 2019. (Unpublished)

Popivoda, Emilija (2019) Предавање на Винфрид Хакл - Австрија на Музичката академија во Штип. You Tube. (Unpublished)

Popovski, Saso (2019) Параходот - Поповски Тасевски Квартет. [Audio]

Popovski, Saso (2019) Селектор на артисти за интернационален Џез и Блуз Фестивал Кикинда - Р.Србија 2018 - 2020. Fun Ton Music. (Unpublished)

Popovski, Saso (2019) 615 Асоцијација - СМОТРА#9 Фестивал. In: СМОТРА#9 Фестивал, 05 - 06 Јули 2019, Центар за Култура Битола.

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2019) Џез Фортнајт Фестивал 2019. [Performance] (Unpublished)

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2019) Парк Фестивал 2019 - Гостивар. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2019) Рочела Јоника Џез Фестивал 2019 - Р. Италија. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2019) Петровац Џез Фестивал 2019 - Р. Црна Гора. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2019) Денови на Македонска култура во Будимпешта 2019 Р. Унгарија Концерт на Сашо Поповски Трио - Budapest Jazz Club. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Sekulovski, Aleksandar (2019) Нишвил Џез Фестивал 2019 - Р.Србија. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Vancovski, Aleksandar (2019) Балкански Џез Фестивал 2019 Тирана - Р.Албанија. [Performance] (Unpublished)

Popovski, Saso and Kitanovski, Antonijo and Filipovski, Viktor (2019) Џез Фабрика Фестивал 2019. Jazz Factory Festival.

Popovski, Saso and Micanov, Georgi and Josifovski, Oliver (2019) 4. [Audio]

Popovski, Saso and Sekulovski, Aleksandar and Bejkov, Ivan (2019) Re:Imagining Jazz I #Alek Sekulovski. [Performance]

Potevska Popivoda, Emilija (2019) Бела ноќ 2019. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija (2019) Ema Popivoda @ Green Music Festival - Italy. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija (2019) Visual Piano. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Josifovski, Oliver and Petrov, Aleksandar (2019) Concert Acoustic electronics - vol.2. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Velkovska-Trajanovska, Valentina (2019) Концерт на ансамблот за современа музика „КонТемпора“ на фестивалот 42 Денови на македонска музика. [Performance]

Prosev, Dejan (2019) Тоска - опера од Џ.Пучини. [Performance] (Unpublished)

Prosev, Dejan (2019) Тоска опера од Џ.Пучини. [Performance] (Unpublished)

Prosev, Dejan (2019) Тоска опера од Џ.Пучини. [Performance] (Unpublished)

Prosev, Dejan (2019) Тоска опера од Џ.Пучини. [Performance] (Unpublished)

Prosev, Dejan (2019) Симон Боканегра опера од Џ.Верди. [Performance] (Unpublished)

Prosev, Dejan (2019) Кармен опера од Ж. Бизе. [Performance] (Unpublished)

Prosev, Dejan (2019) Симон Боканегра опера од Џ.Верди Државна опера Варна. [Performance] (Unpublished)

Prosev, Dejan (2019) 70 години Македонски балет. [Performance] (Unpublished)

S

Skarik, Milica (2019) Музички работилници по пијано во Белгија од проф. д-р Милица Шкариќ. In: Музички работилници по пијано, 25-28 Oct 2019, Blaton, Belgique.

Skarik, Milica (2019) Музичка работилница за интерпретациски проблеми на избрани дела од Ј. С. Бах на Факултетот за музичка уметност во Скопје при УКИМ. In: Музичка работилница за интерпретациски проблеми на избрани дела од Ј. С. Бах на Факултетот за музичка уметност во Скопје при УКИМ, 23 May 2019, Skopje, Macedonia.

Skarik, Milica and Krapovski, Paskal and Bogoromova Krapovski, Gonca (2019) Концерт на трио Парнасус во Њујорк, САД. [Performance]

Stojanoski, Hristo and Dimov, Ninoslav (2019) Студиско звучно архивирање на аудио материјал, соло сакофон со Нинослав Димов. [Audio] (Unpublished)

T

Trajkova, Nevenka (2019) Настап со студент по виолина од класата на Проф.Софија Никоска на изложба организирана од УГД во Уметничка галерија „Безистен“ на 27 мај 2019. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka (2019) Настап по повод прaзник на градот Свети Николе. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2019) Настап на д-р Невенка Дуковска и м-р Кристина Палија како Дуо Грациозо на Хуманитарен концерт во Центар за култура „Ацо Ѓорчев “ на 18 април 2019, Неготино. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Trbojevik, Natasa (2019) Настап на концерт со студентите од вокално-инструменталниот оддел на Музичката академија при УГД во Кочани. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Trbojevik, Natasa (2019) Настап на концерт со студентите од вокално-инструменталниот оддел на Музичката академија при УГД во Штип. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Trbojevik, Natasa (2019) Настап на концерт со студентите од вокално-инструменталниот оддел на Музичката академија при УГД во Велес. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Gavrilovski, Goce (2019) Концерт „Музика за флејта и пијанo од македонски композитори на Наташа Трбојевиќ и Златка Митева на 1st Flaute meeting festival - Zagreb 2019" во концертната сала „Благоје Берса„ во Загреб. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2019) Концерт на Златка Митева и Наташа Трбојевиќ „Музика за флејта и пијано од македонски композитори“ на Фестивалот „Concerti del Tempiettо“ во Teatro di Marcello во Рим,Италија. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2019) Целовечерен концерт на Бранко Павловски и Наташа Трбојевиќ во концертната сала на Музичката академија при УГД Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2019) Целовечерен Концерт на Бранко Павловски и Наташа Трбојевиќ во концертната сала на СМУ „Тодор Скаловски“-Тетово. [Performance] (Unpublished)

V

Velickovska, Rodna and Angelov, Goranco (2019) Улогата на зурлаџиско-тапанарската тајфа од с. Ратево, Беровско, во зачувувањето на македонската мултиетничка култура. In: Макредонски фолклор. Институт за фолклор „Марко Цепенков“ - Скопје, pp. 165-182. ISBN 0542-2108

Velkovska-Trajanovska, Valentina and Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2019) Технички и репродуктивни карактеристики на музичкиот жичен инструмент харфа. Journal for theory and practise of the education Prosvetno delo, 72 (4). pp. 36-48. ISSN 0350-6711

Velkovska-Trajanovska, Valentina and Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2019) Историјатот и развојниот пат на гудачките инструменти: виолончело и контрабас (2). Yearbook - Faculty of Music Art, 5 (5). pp. 5-10. ISSN 1857-7296

Z

Zdravkovski, Pece and Vacev, Gjorgi and Stojanoski, Hristo (2019) Man & Desert (Short film). [Video]

Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Velkovska-Trajanovska, Valentina (2019) Macedonian Art Composers. In: Master Class - Macedonian Art Composers, 16 Oct 2019, Pristina, Kosovo. (Unpublished)

This list was generated on Thu Apr 11 17:55:02 2024 CEST.