Концерт на ансамблот за современа музика „КонТемпора“ на фестивалот 42 Денови на македонска музика

Potevska Popivoda, Emilija and Velkovska-Trajanovska, Valentina (2019) Концерт на ансамблот за современа музика „КонТемпора“ на фестивалот 42 Денови на македонска музика. [Performance]

[thumbnail of PROGRAM-DDM 2019 - KON TEMPORA.pdf]
Preview
Text
PROGRAM-DDM 2019 - KON TEMPORA.pdf

Download (15MB) | Preview

Abstract

Дел од програмата на концертот:

Трајко Прокопиев – ГАЛЕБЕ МОЈ
(текст: Ацо Шопов)
Јане Дунимаглоски – тенор, Емилија Потевска Попивода – пијано

Филип Иванов – ЦИКЛУС СОЛО ПЕСНИ
(текст: Блаже Конески)
Жрвта – Грабеж – Разделеност – Трепет – Мраз – Реки – Врв – Тајна
Наташа Миха – сопран, Емилија Потевска Попивода – пијано

Валентина Велковска – Трајановска – БИ САКАЛ
(текст: Милан Јазбец)
Горан Начевски – баритон, Елена Атанасовска Ивановска – пијано

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Valentina Velkovska Trajanovska
Date Deposited: 13 Jan 2020 10:48
Last Modified: 13 Jan 2020 10:48
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23245

Actions (login required)

View Item View Item