Items where Author is "Pavlovski, Branko"

Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 59.

Conference or Workshop Item

Pavlovski, Branko (2019) Работилница по кларинет на 3-от Меѓународен Фестивал по кларинет и саксофон КларСакс - Скопје 2019. In: 3rd International Festival ClarSax Skopje 2019. (Unpublished)

Pavlovski, Branko (2014) Работилница по кларинет и предавање на тема „Трската и нејзината обработка“ на Интернационалниот летен музички камп Струмица 2014. In: International Music Camp Strumica 2014, Aug 2014, Strumica, Macedonia. (Unpublished)

Project

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2022) Концерт на Tрио академико во рамките на фестивалот „Pro Musika“ во Музејот на македонската борба во Скопје. [Project] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2022) Концерт на Трио академико во КИЦ на РСМакедонија во Софија, РБугарија. [Project] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2022) Концерт на Трио Академико во рамките на Единаесеттиот меѓународен франкофонски фестивал „Солеј“ во Созопол , Р.Бугарија. [Project] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2022) Концерт на Трио академико во Мултикултурен центар во Кочани. [Project] (Unpublished)

Performance

Pavlovski, Branko and Dashik, Gjurgica (2022) Концерт на Бранко Павловски - солист на кларинет со камерниот оркестар Профундис. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2022) Концерт на Трио академико на Хуманитарната изложба „Барокни деца" во УГ Безистен во Штип. [Performance] (Unpublished)

Pavlovski, Branko and Potevska Popivoda, Emilija (2022) Концерт на Бранко Павловски на кларинет и Емилија Потевска Попивода на пијано во Истанбул, Турција. [Performance] (Unpublished)

Pavlovski, Branko and Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa (2022) Концерт на Трио Академико на Свечената Академија во Штип по повод Националниот ден на НР Кина. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Pavlovski, Branko and Apostolov, Daniel (2021) Trio Dolce - Concerts in Shtip and Skopje. [Performance] (Unpublished)

Pavlovski, Branko (2021) „Моцарт и кларинетот“ Концерт на Бранко Павловски на кларинет и ансамблот Полифонија на Фестивалот Скопско лето 2021. [Performance] (Unpublished)

Popivoda, Emilija and Pavlovski, Branko (2020) Концерт на Бранко Павловски - кларинет и Ема Попивода - пијано во Штип. [Performance] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce and Pavlovski, Branko (2020) G.Gavrilovski- Miniature for clarinet-solo. [Performance] (In Press)

Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2019) Целовечерен Концерт на Бранко Павловски и Наташа Трбојевиќ во концертната сала на СМУ „Тодор Скаловски“-Тетово. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2019) Целовечерен концерт на Бранко Павловски и Наташа Трбојевиќ во концертната сала на Музичката академија при УГД Штип. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Potevska Popivoda, Emilija and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Trbojevik, Natasa and Nikolovski, Marjan and Ilieva, Marija (2019) Хуманитарен концерт во организација на Музичката академија од Штип. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Pavlovski, Branko (2018) Концерт на Бранко Павловски - кларинет и Ема Попивода - пијано. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2018) Концерт на Трио Академико на oдбележување на Денот на Европа 2018. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Pavlovski, Branko (2017) Концерт на Бранко Павловски и Ема Попивода. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Trajkova, Nevenka (2017) Новогодишен концерт на студентите од катедрата за дувачки инструменти (Флејта, кларинет и камерна музика). [Performance]

Pavlovski, Branko and Skarik, Milica (2017) Рецитал на Бранко Павловски и Милица Шкариќ. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2017) Концерт на Трио академико на Уметничката академија во Нови Сад Р.Србија. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2017) Kонцерт на Трио академико на меѓународниот фестивал на класична музика „Intervox“ во Музеј на Славонија во Осијек Хрватска. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Pavlovski, Branko (2016) Концерт во рамките на Фестивалот МОДОАРС 2016 - „Сонатна Вечер“. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Malinov, Trajce and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) Новогодишен концерт на студентите од Вокално инструменталниот оддел од Музичката академија при УГД Штип во концертната сала на Музичка академија во Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) Концертен настап на Наташа Трбојевиќ-пијано,Златка Митева -флејта и Бранко Павловски-кларинет на „Концерт по повод 135 годишнината од раѓањето на Бела Барток“ во Музеј на град Скопје. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) Концертен настап на „Трио академико“(Наташа Трбојевиќ -пијано,Златка Митева-флејта,Бранко Павловски-кларинет) на „Концерт по повод 135 години од раѓањето на Бела Барток“во концертната сала на Музичка академија при Угд во Штип. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Pavlovski, Branko (2016) Концерт на Бранко Павловски - кларинет и Емилија Потевска - пијано во Софија, Бугарија. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Pavlovski, Branko (2016) Concert of Branko Pavlovski - clarinet and Emilija Popivoda - piano, guest William Harned (USA) - piano, Skopje summer Festival 2016. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) „Концерт на Трио академико“ во концертната сала на Музичката академија при Факултетот за уметности во Осијек-Хрватска. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2016) „Концерт на Трио академико“ во Концертната сала „Даворин Јенко“ во Белград- Р.Србија. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Lazarevski, Vladimir and Krstev, Vladimir and Jankov, Ivana and Trajkova, Nevenka and Trajanov, Boris (2015) Новогодишен концерт на студентите од Вокално инструменталниот оддел при Музичка академија, Штип. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Pavlovski, Branko (2015) Концерт во Делчево на Бранко Павловски - кларинет и Емилија Потевска Попивода - пијано (концертна турнеа низ Македонија). [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Pavlovski, Branko (2015) Concert of Emilija Potevska Popivoda - piano and Georgios Kazikos - clarinet. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Lazarevski, Vladimir and Pavlovski, Branko and Krapovski, Paskal (2015) Концерт на Дувачко академско трио во Чешкиот културен центар во Софија, Бугарија. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Lazarevski, Vladimir and Pavlovski, Branko and Krapovski, Paskal (2015) Концерт на дувачко академско трио на Музичката академија во Штип. [Performance] (Unpublished)

Skarik, Milica and Dzorleva, Tatjana and Pavlovski, Branko and Miteva, Zlatka and Mihajlovski, Angele (2014) Новогодишен концерт на студентите од вокално - инструменталниот оддел од Музичката академија при УГД - Штип. [Performance] (Unpublished)

Potevska, Emilija and Pavlovski, Branko and Kazikos, Georgios (2014) Concert of Emilija Potevska - piano, Branko Pavlovski - clarinet and Georgios Kazikos - clarinet. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2014) Концерт на ТРИО АКАДЕМИКО во НУ Центар за Култура Битола - мала сала. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Poptomova, Blagica and Micanov, Goce and Angelov, Goranco and Mihajlovski, Angele (2014) Настап на Хуманитарен концерт за д-р Евица Бојаџиева во Мултимедијален Центар - Штип. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2014) Концерт на "Тrio Аkademico" на музичкиот фестивал "Скопско Лето 2014". [Performance]

Dzorleva, Tatjana and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Skarik, Milica and Krstev, Vladimir and Dokuzov, Vasil (2014) Годишен концерт на Музичката академија при УГД - Штип. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Pavlovski, Branko (2014) Concert for Clarinet and Piano in Veles Emilija Potevska Popivoda/ Branko Pavlovski Modoars Festival 2014. [Performance] (Unpublished)

Potevska, Emilija and Pavlovski, Branko (2014) Emilija Potevska/ Branko Pavlovski - Concert for clarinet in piano in Skopje. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2014) Концерт на „Trio Akademico" во НУЦК „Трајко Прокопиев" Куманово. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2014) Kонцерт на „Trio Akademico" во НУЦК „Ацо Шопов" Штип. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2014) Kонцерт на „Trio Akademico" во Ликовен салон Велес. [Performance]

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2014) Концерт на „Trio Akademico" во НУЦК „Антон Панов" во Струмица. [Performance]

Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Trbojevik, Natasa (2013) Концерт на камерна музика - Trio Academico во мултимедијалниот центар - Кочани. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2013) Koncert na duo Pavlovski-Trbojevik na festivalot Zlatna Lira vo Muzej na grad Skopje. [Performance]

Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko (2013) Koncert na Branko Pavlovski i Natasa Trbojevik vo koncertna sala na FMU vo Stip. [Performance]

Lazarevski, Vladimir and Pavlovski, Branko and Miteva, Zlatka (2013) Концерт на Камерно академско трио во црквата Св. Софија, Охрид. [Performance]

Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Trbojevik, Natasa (2013) Koncert na Trio Academiko vo crkvata sv. Sofija, Ohrid. [Performance]

Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Trbojevik, Natasa (2013) Концерт на Trio Academico во уметничка галерија „Безистен“ - Штип. [Performance]

Lazarevski, Vladimir and Pavlovski, Branko (2013) Камерен концерт „Made in Macedonia" - Дувачки квинтет „НОВА“ - ДММ 2013. [Performance]

Skarik, Milica and Pavlovski, Branko (2012) Рецитал (целовечерен концерт) на Бранко Павловски - кларинет и Милица Шкариќ - пијано. [Performance]

Image

Pavlovski, Branko (2019) Концерт на Стојан Димов, Бранко Павловски, Нинослав Димов и студенти по кларинет и саксафон во салон 19.19 во Културно Информативниот центар во Скопје. [Image] (Unpublished)

Teaching Resource

Pavlovski, Branko (2016) Секојдневни вежби за кларинет. ISBN 978-608-244-286-0. (In Press)

This list was generated on Mon Mar 27 07:13:38 2023 CEST.