Items where Author is "Gavrilovski, Goce"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 65.

Article

Gavrilovski, Goce (2019) Употреба на фолклорните елементи и уметничката транспозиција на фолклорот во вториот став „Ламетозо“ од Симфонијата бр.5, на композиторот Тома Прошев. Yearbook - Faculty of Music Art. ISSN 1857-8659.

Gavrilovski, Goce (2017) Уметничката транспозиција на фолклорот изразена преку употреба на фолклорните елементи во делото „Илинденски диптих“ за: мешан хор, вокален солист и гудачки оркестар од Стојан Стојков. Годишен зборник - 2017 Музичка академија (4). ISSN 1857-7296

Gavrilovski, Goce (2017) Уметничката транспозиција на фолклорот изразена преку употреба на фолклорните елементи во делото „Стара песна“, концертни сцени за симфониски оркестар, опус 27 од композиторот Тома Манчев. Македонски фолклор, 39 (72). pp. 153-168. ISSN 0542-2108

Gavrilovski, Goce (2015) Фолклорните елементи во Суита бр.1, од балетот „Лабин и Дојрана“ на композиторот Трајко Прокопиев,СМЕ. Струшка музичка есен 2014, Музика и образование. ISSN ISBN 978-9989-801-15-0

Gavrilovski, Goce (2015) Композицијата "Dawn"- Vocal Cantata for a mixed choir - Gavrilovski Goce, испечатена од страна на странска издавачка куќа- „Композитор“- Русија. Horovaja laboratorija XXI vek - Muzika dlja detei i junoshestva, 5 (2). pp. 66-69. ISSN ISMN 979-0-3522-0889-6, bbk 85.941 x 80, nom- 6725

Jankov, Ivana and Gavrilovski, Goce (2012) Ивана Јанков - Гоце Гавриловски: Анализа на музичките параметри од аспект на интерпретација во дел од хорското творештво на Стефан Гајдов. Струшка музичка есен. pp. 21-27. ISSN ISBN 978-9989-801-10-5

Nasev, Lence and Gavrilovski, Goce (2012) „Копачите” и „Приспивна” - Стефан Гајдов. Музичко-научна манифестација: Струшка музичка есен. pp. 13-19. ISSN ISBN 978-9989-801-10-5

Gavrilovski, Goce (2012) Оркестрациска и темброва идеја и нивната звучна материјализација во делото „Болеро“ од Морис Равел. Зборник на трудови, Факултет за музичка уметност, 3 (3). pp. 25-34. ISSN 1857-8659

Gavrilovski, Goce (2011) Особеностите на народните музички инструменти во делото Трета Симфонија- „Рустика“, оп. 58, за симфониски оркестар, на композиторот В. Николовски. spisanie "Muzika", god.14, br.17. pp. 65-74. ISSN 1409-6579

Gavrilovski, Goce (2010) Специфичности во работата со надарени ученици- дефинирање и идентификација. УГД- ФМУ- Штип- Годишен Зборник 2010 год., со трудови од научно- стручниот собир на тема- Улогата на музиката во образовниот процес, 1 (1). pp. 77-84. ISSN 1857-7296

Conference or Workshop Item

Gavrilovski, Goce (2014) Фолклорните елементи во Суита бр.1, од балетот „Лабин и Дојрана“ на композиторот Трајко Прокопиев. In: Музичкo-научна манифестација „Струшка музичка есен“, 12-14 Sept 2014, Struga, Macedonia. (Unpublished)

Jankov, Ivana and Gavrilovski, Goce (2012) Анализа на музичките параметри од аспект на интерпретацијата во дел од хорското творештво на Стефан Гајдов (1905 – 1992). In: Struska muzicka esen, 2012. (Unpublished)

Project

Janevski, Vladimir and Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Ilic, Blagica and Angelov, Goranco and Gavrilovski, Goce (2017) Традиционалната музичка култура во градот Штип од крајот на XIX и почетокот на XX век. [Project] (Submitted)

Composition

Gavrilovski, Goce (2012) Концертантна соло- песна, Дај дуни -за машки вокал и пијано. [Composition] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce (2011) Jazz Tokatina. [Composition]

Gavrilovski, Goce (2011) Lattino piece for: Flute, Piano, Bass & Bongos. [Composition] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce (2010) Токатина за соло пијано C-F-G-C-F-C. [Composition] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce (2010) Gavrilovski Goce „Tokatni Varijanti“ за две пијана или четири- рачно пијано 2009 год. [Composition] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce (2010) " Instrumentalno oro " za: Oboa, Violina, Viola, Celo. [Composition] (Unpublished)

Performance

Mihajlovski, Angele and Kostadinov, Baze and Gavrilovski, Goce (2019) Концерт во МЦ Галерија, Њујорк. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2019) Концерт на Златка Митева и Наташа Трбојевиќ „Музика за флејта и пијано од македонски композитори“ на Фестивалот „Concerti del Tempiettо“ во Teatro di Marcello во Рим,Италија. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Gavrilovski, Goce (2019) Концерт „Музика за флејта и пијанo од македонски композитори на Наташа Трбојевиќ и Златка Митева на 1st Flaute meeting festival - Zagreb 2019" во концертната сала „Благоје Берса„ во Загреб. [Performance] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce (2019) Боса Роса - Гавриловски Гоце - Вокс Лихнидос - Романија. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce (2019) Bosa Rosa - Gavrilovski Goce- Ohrid, Vox Lychnidos. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce (2019) TEHO- Bosa rosa - Gavrilovski Goce. [Performance] (In Press)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2018) Концерт за флејта и пијано од македонски композитори на Златка Митева и Наташа Трбојевиќ во Gallery MC во Њујорк - САД. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2018) Целовечерен концерт „Музика за флејта и пијано - Вечер на македонски автори“ флејта-Златка Митева,пијано-Наташа Трбојевиќ (Свечено отварање на Манифестацијата „Петровденски конаци 2018 год“ во НУЦК „Бели Мугри“во Кочани). [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce and Pandazieva, Natasa and Palupski, Ana (2018) Концерт „Aime-moi“ на Наташа Трбојевиќ, Златка Митева,Наташа Пандазиева и Ана Палупски во Касел - Германија. [Performance] (Unpublished)

Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Potevska Popivoda, Emilija and Gavrilovski, Goce and Lazarevski, Vladimir (2018) Концерт на ансамблот за современа музика „КонТемпора“ на фестивалот „41.денови на македонска музика“. [Performance] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce and Lazarevski, Vladimir (2018) "Concert piece" performed in Rome- Italy, by Music Progressive quartet. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce and Lazarevski, Vladimir (2018) Koncertantna piesa - Dmm-2018. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce (2018) Se posvrsi- Gavrilovski Goce. [Performance] (In Press)

Potevska Popivoda, Emilija and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Miteva, Zlatka and Gavrilovski, Goce (2017) Концерт на ансамблот КонТемпора во Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2017) Вечер на македонски автори - Концерт на Златка Митева и Наташа Трбојевиќ во Музејот на „Борис Христов“ во Софија Р.Бугарија. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2017) Концерт „Вечер на македонски автори“во Уметничката галерија „Безистен“ во Штип. [Performance] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce and Mihajlovski, Angele and Filova, Despina (2017) Goce Gavrilovski, Piano Cucle for solo piano, playing by Despina Filova. [Performance] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce (2017) "Se posvrshi" - Gavrilovski Goce - TEHO. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce and Mihajlovski, Angele and Stosic, Mateja (2017) Tokatina C F G C F C- Gavrilovski Goce, Piano Mateja Stosic. [Performance] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce and Mihajlovski, Angele (2017) „Осамен напевен воздив“, две пиеси од Циклус за пијано, Гавриловски Гоце. [Performance]

Gavrilovski, Goce and Mihajlovski, Angele (2016) Гавриловски Гоце- 2 пиеси од Циклус за пијано. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce and Skarik, Milica and Pop Tomova, Blagica (2016) Gavrilovski Goce - KRUG, performed in New York, USA. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce and Skarik, Milica and Pop Tomova, Blagica (2015) - „Во Круг“- соло песна за сопран и пијано, Солистички концерт, Благица Поп Томова- сопран и Милица Шкариќ- пијано, Штип. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce and Skarik, Milica and Pop Tomova, Blagica (2015) „Во Круг“- соло песна за сопран и пијано, Солистички концерт, Благица Поп Томова- сопран и Милица Шкариќ- пијано. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2015) „Скриена полифонија“- за соло виолончело, Емили Жирар- Шарест- Канада. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce (2015) Заблеало- Фестивал ТЕХО. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce (2015) „Заблеало“- за 4- гласен мешан хор, Солистички концерт на градскиот хор. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce (2014) „Медитација со микс- комбинации“, Вокализа за мешан хор. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce (2014) Festival of contemporary music - Modoars 2014 Гавриловски Гоце- „Ехо“, за виолончело и пијано. [Performance] (In Press)

Gavrilovski, Goce (2014) Goce Gavrilovski- "Don Serbez", koncertantna piesa za sopran, tenor i pijano. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2013) “The Dawn”- Concert Vocalize / Vocal Cantata, Album with 9 scenes for mixed choir, awarded in Russia-2013. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2013) Рудо јагне - детски хор. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2013) Gavrilovski Goce- Daj duj, for sopran & piano. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2013) Piano Cycle- Gavrilovski Goce- Concert in NY- USA. [Performance] (Submitted)

Lazarevski, Vladimir and Krstev, Vladimir and Krapovski, Paskal and Gavrilovski, Goce (2013) Concert of Music progressive quartet at Lucid Jazz lounge - Seattle. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2013) DMM-2013, Concert: Gavrilovski Goce, suite, partita for piano, solo: Осамен, Напевен воздив (2011) Polytechnics- The music of the XX-th Century. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2013) Gavrilovski Goce- Zableja rudo jagne, for child choir. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2013) Goce Gavrilovski- Rudo jagne zableka za detski hor. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2012) Concert- "Zablealo", Санкт Петерсбург. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2011) Preludium- Сонатен став за симфониски оркестар Гавриловски Гоце. [Performance] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce (2000) Рондо- пијано соло Гавриловски Гоце. [Performance] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce (2000) 8 Humouristic variants- for chamber ensemble. [Performance] (Unpublished)

Video

Mihajlovski, Angele and Filova, Despina and Gavrilovski, Goce (2017) "Осамен напевен воздив", Циклус за пијано, д-р Гоце Гавриловски. [Video]

Janevski, Vladimir and Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Jovanov, Ilco and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Skarik, Milica and Gavrilovski, Goce (2013) Факултет за музичка уметност. [Video]

Audio

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2017) Издадено Аудио ЦД „ Music for flute and piano by Macedonian composers" (Музика за флејта и пијано од македонски композитори). [Audio] (Unpublished)

Gavrilovski, Goce (2016) Compact Disk - "WORKS" - Gavrilovski Goce. [Audio]

This list was generated on Thu Jul 30 09:43:16 2020 CEST.