Традиционалната музичка култура во градот Штип од крајот на XIX и почетокот на XX век

Janevski, Vladimir and Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Ilic, Blagica and Angelov, Goranco and Gavrilovski, Goce (2017) Традиционалната музичка култура во градот Штип од крајот на XIX и почетокот на XX век. [Project] (Submitted)

[thumbnail of Проект МА.pdf]
Preview
Text
Проект МА.pdf

Download (362kB) | Preview
Official URL: https://goo.gl/9sGcVy

Abstract

Музичката Академија на УГД , Штип, предвидува изработка на проект за афирмирање и валоризирање на градската култура на Штип од крајот на 19 и почеток на 20 век преку теренски истражувања со однапред подготвени прашалници и водичи, теоретски, практични и аудио-визуелни работилници за изучување на орската, музичката и облековната култура на два општествено-културни периоди ала Турка и ала Франга, изложба на оригинални носии и фотографии кои ја отсликуваат градската култура на Штип.Главна цел на проектот e
eдукативно афирмирање и валоризирање на музичката и облековната традиција на градот Штип преку соодветен мултимедијален пристап (едукативни-практични работилници, изложба и целовечерен концерт во Центарот за култура „ Ацо Шопов„ кој ќе опфати наменски репертоар со сценски адаптации од Штипската традиционална култура.

Item Type: Project
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Stefanija Leskova Zelenkovska
Date Deposited: 21 Jun 2017 07:50
Last Modified: 21 Jun 2017 07:50
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17927

Actions (login required)

View Item View Item