Items where Division is "Faculty of Educational Science" and Year is 2001

Group by: Creators | Item Type | No Grouping
Number of items: 3.

Article

Stojanov, Trajce (2001) Тројцата сурови реалисти: Кјеркегор, Ниче и Достоевски. СУМ: Списание за уметност (31). pp. 112-124. ISSN 1409-6455

Stojkov, Stojko (2001) Застарен и погрешен приод во интерпретацијата на средновековната историја на македонскиот народ. Историја, 37 (1-2). pp. 127-132. ISSN 0579-0263

Conference or Workshop Item

Kitanov, Blaze (2001) Толкување на песната "Очи" во учебникот по литература за трета година во средното образование. In: Втор научен собир на Сојузот на друштвата за македонски јазик и литература на Република Македонија "Јазикот во учебниците за средното образование", Скопје.

This list was generated on Mon Dec 4 00:54:25 2023 CET.