Items where Author is "Jankov, Ivana"

Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 7.

Article

Jankov, Ivana and Gavrilovski, Goce (2012) Ивана Јанков - Гоце Гавриловски: Анализа на музичките параметри од аспект на интерпретација во дел од хорското творештво на Стефан Гајдов. Струшка музичка есен. pp. 21-27. ISSN ISBN 978-9989-801-10-5

Jankov, Ivana (2012) Акордската структура застапена во вокалната кантата „Псалми“ од композиторот Стојан Стојков. Зборник на трудови, Факултет за музичка уметност, 3 (3). pp. 43-52. ISSN 1857-8659

Conference or Workshop Item

Jankov, Ivana and Gavrilovski, Goce (2012) Анализа на музичките параметри од аспект на интерпретацијата во дел од хорското творештво на Стефан Гајдов (1905 – 1992). In: Struska muzicka esen, 2012. (Unpublished)

Thesis

Jankov, Ivana (2013) Музичките изразни средства и нивните особености во вокалната кантата „Псалми“ од композиторот Стојан Стојков. Masters thesis, Goce Delcev University, Stip.

Performance

Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa and Pavlovski, Branko and Lazarevski, Vladimir and Krstev, Vladimir and Jankov, Ivana and Trajkova, Nevenka and Trajanov, Boris (2015) Новогодишен концерт на студентите од Вокално инструменталниот оддел при Музичка академија, Штип. [Performance] (Unpublished)

Jankov, Ivana (2012) Годишен концерт 2012 Факултет за музичка уметност при Унивезитетот „Гоце Делчев“- Штип. [Performance] (In Press)

Jankov, Ivana (2011) Новогодишен концерт на студенти и професори на Факултетот за музичка уметност при Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип. [Performance]

This list was generated on Sun Jul 25 09:31:43 2021 CEST.