Англиско-македонски земјоделски речник

Daskalovska, Nina (2013) Англиско-македонски земјоделски речник. Просветно дело АД, Скопје. ISBN 978-9989-0-0935-8

[thumbnail of Насловна страница.pdf]
Preview
Image
Насловна страница.pdf - Published Version

Download (5MB) | Preview

Abstract

Поголемиот број англиско-македонски речници се општи и содржат сосема мал број од стручните термини кои се употребуваат во одредени области. Целта на овој англиско-македонски земјоделски речник е да ја пополни празнината во оваа област, особено имајќи предвид дека земјоделството е еден од најважните економски сектори во Република Македонија и непостоењето на специјализиран речник од оваа област го отежнува следењето на литературата и информациите на англиски јазик. Речникот е наменет за ученици, студенти, наставници и земјоделски стручњаци кои користат земјоделска литература на англиски јазик.

Item Type: Book
Subjects: Agricultural Sciences > Agricultural biotechnology
Agricultural Sciences > Animal and dairy science
Agricultural Sciences > Agriculture, forestry, and fisheries
Humanities > Languages and literature
Agricultural Sciences > Veterinary science
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Nina Daskalovska
Date Deposited: 06 Nov 2013 14:44
Last Modified: 06 Nov 2013 14:44
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7976

Actions (login required)

View Item View Item