Хипотетични модели за приходите на македонските композитори за делата од уметничката музика

Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2003) Хипотетични модели за приходите на македонските композитори за делата од уметничката музика. Muzika, 7 (10). pp. 53-62. ISSN 1409-6579

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_stefanija.zelenkovsk_Desktop_muzika 2003.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_stefanija.zelenkovsk_Desktop_muzika 2003.pdf

Download (689kB) | Preview

Abstract

Хипотетичните модели за приходите и расходите на делата од уметничката музика кај македонските автори треба да ни послужат како основа за однесувањето на македонските композитори во новите транзициони економски услови. Преку споредбата колку може еден автор да заработи во овие услови и колку треба да инвестира од сопствените ресурси, можеме да донесеме заклучоци за влијанието на економските фактори во современата македонска музичка култура.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Stefanija Leskova Zelenkovska
Date Deposited: 11 Dec 2012 12:15
Last Modified: 11 Dec 2012 12:15
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3354

Actions (login required)

View Item View Item