Professional - artistic exhibition, Undefined space

Despot, Katerina and Sandeva, Vaska (2018) Professional - artistic exhibition, Undefined space. [Show/Exhibition]

[thumbnail of Catalogue-EN.pdf]
Preview
Text
Catalogue-EN.pdf

Download (17MB) | Preview

Abstract

Темата под наслов "Не- дефинирани пространства" е делумно реална и постоечка која го открива пејзажот онаков каков што тој се отсликува во урбанизмот. Урбанизмот (треба да претставува) принципите на една нова уметничка или естетска карактеристика на градот. Еден град треба да биде изграден на таков начин што ќе им даде на своите жители сигурност и удобност )среќа. Но, за да се постигне ова, неопходно е не само науката на техничар, туку и талентот на уметникот. Уметничката страна во урбанизмот е важна, затоа што влијае врз душата, духот и расположението на населението. Но за жал во нашиот свет уметноста во урбанизмот е забрането. Уметноста и пејзажниот дизајн кога ке се соединат во едно се помагаат едни со други и претставуваат добра релација, но покрај тоа создаваат и силна експресија како спој.

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Art Academy
Depositing User: Vaska Sandeva
Date Deposited: 06 May 2019 12:11
Last Modified: 06 May 2019 12:11
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21993

Actions (login required)

View Item View Item