Присутноста, употребата и улогата на гудачките инструменти во дел од оркестарското творештво на Томислав Зографски

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2016) Присутноста, употребата и улогата на гудачките инструменти во дел од оркестарското творештво на Томислав Зографски. Музика, 19 (22). pp. 29-49. ISSN 1409-6579

[thumbnail of Muzika Velkovska-Trajanovska.pdf]
Preview
Text
Muzika Velkovska-Trajanovska.pdf

Download (452kB) | Preview
[thumbnail of Zografski - muzika.pdf]
Preview
Text
Zografski - muzika.pdf

Download (2MB) | Preview
[thumbnail of Muzika br 22.pdf]
Preview
Text
Muzika br 22.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Музичките инструменти го претставуваат првиот услов за создавање на едно симфониско дело, за оформувањето на музичката мисла и нејзиното материјализирање. Тема на ова истражување се гудачките музичките инструменти и начините на кои тие го структуираат и озвучуваат музичкото творештво за оркестар на македонскиот композитор Томислав Зографски.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Valentina Velkovska Trajanovska
Date Deposited: 03 Feb 2017 08:34
Last Modified: 03 Feb 2017 08:46
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16704

Actions (login required)

View Item View Item