Collection of Essays and Literary Criticism on American and British Postmodern Interpretations

Kukubajska, Marija Emilija (2014) Collection of Essays and Literary Criticism on American and British Postmodern Interpretations. ISBN 978-608-244-054-5.

Full text not available from this repository.

Abstract

Collection of essays and literary criticism on American and British postmodern interdisciplinary concepts е скрипта на англиски јазик, наменета за студентите од втор циклус на студии, Англиска литература. Насловот на македонски: Американски и британски постмодерни интерпретации: избор на есеи и критики, е резултат на повеќегодишно следење и класифицирање на мејнстрим и алтернативни ставови во однос на модернизмот, постмодернизмот и нивните книжевни, јазични, филозофски, општествено-политички и медиумски влијанија врз мислата на 20 и 21 век. Скриптата содржи 250 страници одбран материјал кој на студентите ќе им послужи за споредбена анализа во нивното продлабочено разбирање, прифаќање или негирање на постмодерните концепти за промени, експерименти и иновации во толкување на човековата свест и светот околу него, одразен во контраверзната и оспоруваната, колку и наметлива, постмодерна книжевност на Америка и Британија.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Humanities > History and archaeology
Humanities > Languages and literature
Humanities > Other humanities
Humanities > Philosophy, ethics and religion
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Marija Kukubajska
Date Deposited: 04 Apr 2016 08:33
Last Modified: 04 Apr 2016 08:33
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/15664

Actions (login required)

View Item View Item