Толкување на првиот став од Думбартон-Oкс, концерт за камерен оркестар од Игор Стравински

Nasev, Lence (2013) Толкување на првиот став од Думбартон-Oкс, концерт за камерен оркестар од Игор Стравински. Зборник радова за VII Мећународног научног скупа: Музика и неизрециво & Историја уметности - методи и методологија и њихова примена, Филолошко-уметнички факултет, Крагујевац,. ISBN 978-86-85991-54-7, 3. pp. 189-192.

[thumbnail of Крагујевац 2012.pdf]
Preview
Text
Крагујевац 2012.pdf

Download (1MB) | Preview
[thumbnail of Думбартон-Окс.pdf]
Preview
Text
Думбартон-Окс.pdf

Download (512kB) | Preview

Abstract

Првиот став од Концертот Думбартон-Окс на Игор Стравински кој се наоѓа во фокусот на нашето истражување се карактеризира со специфично изложување на музичкиот материјал. Неговата понатамошна реализација во различни делови од ставот претставува основа на аналитичкото истражување, подлога врз која ќе се утврди логиката на конструкцијата на ставот

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Lence Nasev
Date Deposited: 23 Sep 2014 10:15
Last Modified: 23 Sep 2014 10:15
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10985

Actions (login required)

View Item View Item