Методски можности на реализација на музичкиот фолклор во образовниот процес

Nasev, Lence (2014) Методски можности на реализација на музичкиот фолклор во образовниот процес. In: Современото воспитание и образование - состојби, предизвици и перспективи. Научно - стручна конференција со меѓународен карактер, 14 May 2014, Stip, Macedonia.

[thumbnail of ПРОГРАМА СОВРЕМЕНОТО ВОСПИТАНИЕ И ОБРАЗОВАНИЕ Штип 14.05.2014 (3).pdf]
Preview
Text
ПРОГРАМА СОВРЕМЕНОТО ВОСПИТАНИЕ И ОБРАЗОВАНИЕ Штип 14.05.2014 (3).pdf

Download (187kB) | Preview
[thumbnail of Stip 2014 .pdf]
Preview
Text
Stip 2014 .pdf

Download (520kB) | Preview

Abstract

Пеењето на народни песни, изучувањето на народните инструменти, запознавањето со народните обичаи, празници и орската народна традиција овозможуваат секој ученик да ја развие индивидуалноста, творечката активност, слухот, гласот и музичката меморија. Целта на трудот е преку релевантни примери да се прикажат методските можности на реализација на музичкиот фолклор во образовниот процес, со што ќе се истакне неговата педагошка вредност како средство за воспитување.

Item Type: Conference or Workshop Item (Other)
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Lence Nasev
Date Deposited: 23 Sep 2014 11:40
Last Modified: 07 Aug 2015 12:37
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10495

Actions (login required)

View Item View Item