Items where Division is "Faculty of Music Art" and Year is 2021

Group by: Creators | Item Type | No Grouping
Jump to: A | E | G | H | J | K | L | P | S | T | V | Z
Number of items: 63.

A

Angelov, Goranco (2021) Љубен Јуртоски, изработувач на народни музички инструменти од Прилеп. In: Фолклорот во минатотот и денес, Зборник на трудови 2, Прилеп 2021. Фестивал за народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“, Прилеп - Долнени.

Angelov, Goranco (2021) Фестивалите за изворен фолклор - чувари на старата музичка и играорна традиција. In: „Струшка музичка есен 2021“. (Unpublished)

Angelov, Goranco (2021) Зурлаџиската традиција во Струмичко во 21 век. In: Македонски фолклор, Списание на Институтот за фолклор „Марко Цепенков“ – Скопје. Институтот за фолклор „Марко Цепенков“ – Скопје, pp. 125-138. ISBN ISSN 0542-2108

Angelov, Goranco (2021) НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ФОЛКЛОРОТ ВО МИНАТОТО И ДЕНЕС-2“. In: ФОЛКЛОРОТ ВО МИНАТОТО И ДЕНЕС-2. (Unpublished)

Angelov, Goranco (2021) Симпозиум „70 години институт за фолклор и 50 години фолклористичка дејност на Иван Котев“. In: Симпозиум „70 години институт за фолклор и 50 години фолклористичка дејност на Иван Котев“. (Unpublished)

Angelov, Goranco and Janevski, Vladimir (2021) Новогодишен коцерт на Музичката академија - оддел етнокореологија. [Video]

E

Emilija, Potevska Popivoda (2021) Ema Popivoda - piano recital in Perugia. [Performance] (Unpublished)

Emilija, Potevska Popivoda (2021) Piano recital "Dreamland" - Ema Popivoda. [Performance] (Unpublished)

Emilija, Potevska Popivoda and Branko, Pavlovski (2021) Concert for clarinet and piano in Istanbul. [Performance] (Unpublished)

G

Gavrilovski, Goce (2021) Улога и примена на автентични народни музички инструменти во третата симфонија „Рустика“, опус 58, од авторот Властимир Николовски. In: SME-2021, 17-19 Sept 2021, Струшка музичка есен 2021, Struga. (In Press)

Gavrilovski, Goce (2021) Daj Duni- G. Gavrilovski- TEHO 2021. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2021) Daj Duni- Gavrilovski Goce. [Performance] (Submitted)

Gavrilovski, Goce (2021) Goce Gavrilovski- Duni-Daj; Grace Notes. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2021) Kinder Concertino- G. Gavrilovski. [Performance] (Submitted)

Gavrilovski, Goce and Mihajlovski, Angele (2021) Рецензија на учебно помагало. ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани.

H

Haralampovski, Vance (2021) Џез концерт - ГП Куманово. [Performance] (Unpublished)

Haralampovski, Vance (2021) Џез фестивал - Неготино 2021. [Performance] (Unpublished)

J

Jankoski, Marjan (2021) Изведба на композицијата „Непребол“ од авторот проф. м-р Марјан Јанкоски. [Performance]

Jankoski, Marjan (2021) Изведба на композицијата „Кумановско“ (музичка обработка за две тамбури од авторот проф. м-р Марјан Јанкоски). [Performance]

Jovanov, Ilco (2021) Ilco Jovanov, performance. [Performance]

K

Kitanovski, Antonijo (2021) Toni Kitanovski and Balkan Youth Jazz Orchestra. [Performance]

Kitanovski, Antonijo (2021) Toni Kitanovski at Kurshumli An. [Performance]

Kitanovski, Antonijo (2021) Toni Kitanovski at Prilep Jazz festival. [Performance]

Kitanovski, Antonijo (2021) Tono Kitanovski concert at Kokino. [Performance]

L

Lazarevski, Dejan (2021) Камерен Концерт Дејан Лазаревски-Гитара и Горан Тонев-Гитара НУЦК "Антон Панов" Струмица 2021. [Performance] (Unpublished)

Lazarevski, Dejan (2021) Камерен Концерт Дејан Лазаревски-Гитара и Горан Тонев-Гитара ОУК "Дом на млади" Штип 2021. [Performance] (Unpublished)

Lazarevski, Dejan (2021) Солистички Концерт на Дејан Лазаревски НУ "Ликовен Салон" Велес 2021. [Performance] (Unpublished)

Lazarevski, Dejan (2021) Настап на Завршен концерт на студентите и професорите од вокално –инструменталниот оддел на музичката академија. Дејан Лазаревски –Гитара, Горан Тонев-Гитара. 2021. [Performance] (Unpublished)

Lazarevski, Dejan (2021) Солистички Концерт на Дејан Лазаревски ОУК "Дом на млади" Штип 2021. [Performance] (Unpublished)

Lazarevski, Dejan (2021) Дејан Лазаревски-Член во жири комисија за Гитара на 58-ми Државен натпревар за ученици во основно музичко училиште -2021. MES & EU. (Unpublished)

Lazarevski, Dejan (2021) Настап на Концерт -Дејан Лазаревски- гитара и Горан Тонев - Гитара (Online Concert,CHINA-CEEC Music Academi Union) 2021. [Performance] (Unpublished)

Lazarevski, Vladimir (2021) Album "Philharmonic in my heart". [Audio]

Lazarevski, Vladimir (2021) Concert of Macedonian Philharmonic "Chamber tale" with soloist Vladimir Lazarevski - english horn & Elena Dojcinova- flute, Conductor -Conrad van Alphen. [Performance]

Lazarevski, Vladimir (2021) Concert of Macedonian Philharmonic "Filharmonija vo srceto" with soloist Elena Dojcinova, Vladimir Lazarevski and conductor Dijana Imeri Ilkoska. [Performance]

Lazarevski, Vladimir (2021) Целовечерен концерт на дувачкиот квинтет Phil-harmonic во Софија. [Performance]

Lazarevski, Vladimir (2021) Целовечерен концерт на дувачкиот квинтет „Phil-harmonic“ Во Скопје. [Performance]

P

Pavlovski, Branko (2021) „Моцарт и кларинетот“ Концерт на Бранко Павловски на кларинет и ансамблот Полифонија на Фестивалот Скопско лето 2021. [Performance] (Unpublished)

Popovski, Saso (2021) Jazz Factory Festival - Bitola 2021 National Theatre Bitola. Jazz Factory Festival Bitola.

Popovski, Saso (2021) PETROVAC JAZZ FESTIVAL 2021 Petrovac, Montenegro. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan (2021) Thanos Stavridis album Spicy Margarita 2021. [Audio]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2021) JAZZALAND JAZZ FESTIVAL 2021 Temerin, Serbia. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Staromiejski, Bartek (2021) SACZ JAZZ FESTIVAL 2021 Sacz, Poland. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Vanchovski, Aleksandar (2021) Belgrade Jazz Festival 2021 - Dom Omladine Beograd. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and vanchovski, aleksandar (2021) JAZZIBAR JAZZ FESTIVAL 2021 Kraljevo, Serbia. [Performance]

Popovski, Saso and Popivoda, Emilija (2021) Jazz Festivals Association JFA 2021 - Hybrid Conference 1. In: Jazz Festivals Association JFA 2021 - Hybrid Conference 1, 03 July 2021, National Theatre Bitola 2021.

Popovski, Saso and salamon, samo (2021) Samo Salamon & Friends Almost Alone Vol. 3. [Audio]

Potevska Popivoda, Emilija and Pavlovski, Branko and Apostolov, Daniel (2021) Trio Dolce - Concerts in Shtip and Skopje. [Performance] (Unpublished)

S

Skarik, Milica (2021) Онлајн музички пијано работилници под менторство на проф. д-р Милица Шкариќ. In: Онлајн музички пијано работилници под менторство на проф. д-р Милица Шкариќ, јануари и јуни 2021, Онлајн.

T

Trajkova, Nevenka (2021) „Современа нотација во литературата за пијано“. Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип, Штип. ISBN 978-608-244-856-5

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2021) Настап на Дуо „Грациозо“ на денот на ИПА, МВР. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2021) „Печат на времето“ (1951-2021) 70 години Државен архив на Р.С.Македонија - Настап на отварање на свеченост. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2021) Настап на дуо Grazioso на 67 та Меѓународна копаничарска изложба- Кавадарци. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Gavrilovski, Goce (2021) Концерт на лауреати - Златка Митева и Наташа Трбојевиќ Музика за флејта и пијано од македонски композитори на Фестивалот "Денови на македонска музика" во Музеј на македонската борба во Скопје. [Project] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2021) Концерт на Златка Митева и Наташа Трбојевиќ „Вечер на македонски автори - Дела за флејта и пијано“ во НУЦК Марко Цепенков во Прилеп. [Project] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina and Gavrilovski, Goce (2021) Koнцерт на Наташа Трбојевиќ и Златка Митева "Музика за флејта и пијано од македонски композитори" во Културно информативниот центар на Р.С.Македонија во Истанбул, Р.Турција. [Project] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and lazarova, Tamara (2021) Концерт на Тамара Лазарова и Наташа Трбојевиќ во Музеј на град Неготино. [Performance] (Unpublished)

V

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2021) Пијано форте стрингс, Скопје и Камерен ансамбл на Валдорфска школа, Љубљана. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2021) Вечер на камерни ансамбли. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2021) Europees Muziekfestival voor de Jeugd. [Video]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2021) Konzert-Matinée. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina and Miteva, Zlatka and Lazarevski, Vladimir (2021) Концерт на дувачкиот квинтет КонТемпора со гостин пијано изведувач. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina and Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2021) Различните видови на алеаторика проследени преку дел од творечкиот опус на Тома Прошев (1931-1996). In: Струшка музичка есен 2021, 17-19 Sept 2021, Struga. (Submitted)

Z

Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Velkovska-Trajanovska, Valentina (2021) Concert of the woodwind qiuntet KonTempora with guest piano performer. SOKOM.

This list was generated on Fri Apr 12 00:59:58 2024 CEST.