Items where Division is "Faculty of Music Art" and Year is 2020

Group by: Creators | Item Type | No Grouping
Jump to: A | E | G | J | K | P | S | T | V | Z
Number of items: 49.

A

Angelov, Goranco (2020) Теренско истражување во Штип поврзано со изработување на тамбури. [Image] (Unpublished)

Angelov, Goranco (2020) Теренско истражување во Р. Бугарија, Благоевград. [Image] (Unpublished)

Angelov, Goranco (2020) Ехо од минатото – Музика изведена на гајда (Echo of the past - Music performed on bagpipes). [Performance]

E

Emilija, Potevska Popivoda and Branko, Pavlovski (2020) Концерт на Бранко Павловски - кларинет и Ема Попивода - пијано во Неготино. [Performance] (Unpublished)

G

Gavrilovski, Goce (2020) Bosa Rosa- G. Gavrilovski. [Performance] (Submitted)

Gavrilovski, Goce (2020) Gavrilovski Goce- Two pieces for violin & piano. [Performance]

Gavrilovski, Goce and Pavlovski, Branko (2020) G.Gavrilovski- Miniature for clarinet-solo. [Performance] (In Press)

J

Jankoski, Marjan (2020) Изведба на композицијата “Кога бев дете” (мозаик од слики) од авторот Марјан Јанкоски на фестивалот за класична музика “Лира”. [Performance]

Jankoski, Marjan (2020) Учество на проф. м-р Марјан Јанкоски како изведувач на народни инструменти-кавал, во проектот “Француско-македонски интерпретации низ кавалот и пијаното, изворното пеење и книжевната оставина”. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Kolev, Ile and Petrev, Sasko and Vladimirova, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2020) Изведба на композицијата “Мајчинска” од авторот проф. м-р Марјан Јанкоски. [Composition]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Vladimirova, Elena and Naumovski, Stojance and Kolev, Ile and Dautovski, Ratko (2020) Изведба на композицијата “Повторна средба” од авторот проф. м-р Марјан Јанкоски. [Composition]

Jovanov, Ilco (2020) Илчо Јованов, композиции и аранжмани за јавна и тв изведба. [Composition]

Jovanov, Ilco (2020) Илчо Јованов, автор на композиции и аранжмани. [Composition]

Jovanov, Ilco (2020) Илчо Јованов, селектор и уметнички директор на манифестација од национален интерес за културата. Гоце Фест.

Jovanov, Ilco (2020) Илчо Јованов, селектор и член на жири на фестивалот Инструментите на моите предци. Instrumentite na moite predci.

K

Kitanovski, Antonijo (2020) Identities. [Composition] (Unpublished)

Kitanovski, Antonijo (2020) Toni Kitanovski Little Big Band at Skopje Jazz Festival 2020. [Performance]

Kitanovski, Antonijo (2020) Toni Kitanovski, solo guitar performance at Modoars Festival, Skopje 2020. [Performance]

Kuzmanov, Kiril (2020) Џез Саксофон - Напредна импровизација и вежби. In: Џез Саксофон - Напредна импровизација и вежби. Selfreleased, pp. 1-27. (Unpublished)

P

Popivoda, Emilija and Pavlovski, Branko (2020) Концерт на Бранко Павловски - кларинет и Ема Попивода - пијано во Штип. [Performance] (Unpublished)

Popovski, Saso (2020) Jazz Across Borders 2020 - St. Petersburg Russia. In: Jazz Across Borders, 13 - 14 November, St. Petersburg .

Popovski, Saso (2020) Skopje Cinema City 2020. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2020) Тетово Џез Фестивал 2020. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2020) Ваљево Џез Фестивал 2020 - 36 издание Р.Србија. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2020) Скопје Џез Фестивал 2020 - 39 издание. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2020) Албум - Fallen Land - SJF Records 2020. [Audio]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2020) Jazz In Albania - Tirana 2020. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Sekulovski, Aleksandar (2020) Petrojazz Festival 2020 St. Petersburg Russia. [Performance]

Popovski, Saso and Kuzmanov, Kiril and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2020) Фестивал на музика од светот - Битола 2020. [Performance]

Potevska Popivoda, Emilija (2020) Награда во Токио. Cheers for Art Japan. (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija (2020) Acoustic Electronics - concerts in New York. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija (2020) Concert at the closing evening of the Philosophical Film Festival Skopje 2020. [Performance] (Unpublished)

Prosev, Dejan (2020) Традиционален концерт по повод празникот „Василица“. [Performance] (Unpublished)

S

Skarik, Milica (2020) Музички пијано работилници од проф. д-р Милица Шкариќ во Белгија. In: Музички пијано работилници од проф. д-р Милица Шкариќ во Белгија, 10-15 Jan 2020, Blaton, Belgique.

Skarik, Milica and Bogormova Krapovski, Gonca (2020) Концерт на Гонца Богоромова Краповски и Милица Шкариќ на ФМУ Скопје. [Performance]

T

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2020) Гостување во живо, во емисија „Урбан таг“, по повод настапот на 9-от Интернационален фестивал,емитуван во Мароко. [Video]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Velkova, Pamela (2020) Настап на 9 от Интернационален фестивал „Entrerritmos“ 2020 Лараче, Мароко. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa (2020) Концерт на Наташа Трбојевиќ во концертната сала на ДМУЦ Сергеј Михајлов во Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa (2020) Концерт на Наташа Трбојевиќ во ОМУ „Ристо Јуруков“ - Кочани. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa (2020) Концерт на Наташа Трбојевиќ во Музеј на град Неготино. [Performance] (Unpublished)

V

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2020) Флејта што пее. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2020) Концерт на Билјана Камчева (сопран/флејта) и Ана Гацева - пијано. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2020) Охридско лето 2020 - Вечер посветена на композиторот Томе Манчев. Ohrid summer festival.

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2020) 43.Денови на македонска музика 2020 - МКАЛЕИДОСКОП. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2020) 43.Денови на македонска музика 2020 - Професори и студенти. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2020) In Memoriam Проф. д-р Томе Манчев (1950–2020). Journal for theory and practise of the education Prosvetno delo, 73 (2). pp. 94-103. ISSN 0350-6711

Velkovska-Trajanovska, Valentina and Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2020) Портрет на Томе Манчев: македонски композитор, истакнат педагог и музички деец. In: Струшка музичка есен 2020, 25-26 Sept 2020, Struga. (Unpublished)

Z

Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Velkovska-Trajanovska, Valentina (2020) Сложениот механизам на повеќегласните дувачки инструменти со клавиши. Journal for theory and practise of the education Prosvetno delo, 73 (1). pp. 47-62. ISSN 0350-6711

Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Velkovska-Trajanovska, Valentina (2020) Омаж на проф. д-р Томе Манчев. SOKOM.

This list was generated on Fri Apr 12 13:58:27 2024 CEST.