Омаж на проф. д-р Томе Манчев

Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Velkovska-Trajanovska, Valentina (2020) Омаж на проф. д-р Томе Манчев. SOKOM.

[thumbnail of DMM 2020 - moderator i selektor.pdf]
Preview
Text
DMM 2020 - moderator i selektor.pdf

Download (7MB) | Preview

Abstract

Mодератор: Стефанија Лешкова-Зеленковска, музиколог.
Селектори на програмата: Валентина Велковска Трајановска, композитор и Стефанија Лешкова Зеленковска, музиколог.
Со концертот Омаж на композиторот Томе Манчев, СОКОМ во рамките на фестивалот ДММ2020 му оддаде достојна почит на композиторот Томе Манчев, кој за жал, пред неколку месеци ненадејно не напушти неколку дена пред својот 70годишен јубилеј. На концертот се одбележи и претстави еден сегмент од неговата композиторска дејност преку изведбата на неговите исклучителни камерни дела во изведба на врвните македонски уметници, Марија Ѓошевска, Билјана Камчева, Горан Начевски, Елена Атанасовска Ивановска, Стојан Димов, Ванчо Аревски, Марјан Милошевски, Љубиша Кировски, Маја Шутевска-Кировска и Дејан Теодосиевски.

Item Type: Other
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Valentina Velkovska Trajanovska
Date Deposited: 28 Jan 2021 10:52
Last Modified: 28 Jan 2021 10:52
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/27304

Actions (login required)

View Item View Item