Items where Author is "Todorovski, Dusan"

Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 7.

Article

Todorovski, Dusan and Popeska, Biljana (2009) Што ни се случува? Физичка култура, 37 (1). pp. 34-36. ISSN 0350-3836

Popeska, Biljana and Todorovski, Dusan (2009) Соодветни активности на развојните можности на децата во предучилишна возраст кои имаат влијание врз нивниот севкупен фитнес статус. Физичка култура, 37 (1). pp. 143-145. ISSN 0350-3836

Todorovski, Dusan and Popeska, Biljana (2009) Техничка изведба на гимнастичкиот елемент прекопит назад згрчено во зависност од морфолошките и моторичките фактори. Наука & спорт списание за научни и стручни прашања од физичката култура и врвниот спорт, 1 (1). pp. 115-118. ISSN 1857-6885

Todorovski, Dusan and Popeska, Biljana (2009) Заблуди за физичкото образование во одделенската настава. Наука & спорт списание за научни и стручни прашања од физичката култура и врвниот спорт, 1 (1). pp. 119-120. ISSN 1857-6885

Todorovski, Dusan and Todorovski, Nenad and Popeska, Biljana (2008) Correlation of Drected Body Activities With the Rest of the Educational Activities in the Preschool Education. IV International Scientific Conference, Contemporary Intentions in Education, 2. pp. 359-363. ISSN 978-9989-823-26-8

Todorovski, Dusan (2003) Детето и телесното воспитување-Вежбање творечката личност и креативноста во наставата. Воспитание - Списание за теорија и практика (2003-04) (4-5). pp. 56-63.

Conference or Workshop Item

Popeska, Biljana and Todorovski, Dusan (2008) Значењето на подвижните игри за детскиот развој. In: Меѓународна научно - практична конференција „Основното и предучилишното образование и воспитание на 21 век“, May 2008, Штип, Р.Македонија. (Unpublished)

This list was generated on Sat Jun 19 02:53:04 2021 CEST.