Antonievski, Goran and Asani, Agim (2021) Карактеристики на гастрономијата во полошкиот регион. Зборник на трудови ФИЛКО. ISSN 978-608-244-871-8
Text
Шеста Меѓународна Конеренција Филко 2021.pdf Download (4MB) |
Abstract
Во рамките на ова истражување главна цел е да се прикаже гастрономската култура
и гастрономските навики на населението во полошкиот регион. Во истражувањето се
вклучени потрошувачите кои имаат значаен придонес во подобрување на гастрономската
понуда и застапеноста на регионалните продукти во понудата на угостителските
објекти во полошкиот регион во Р.Северна Македонија.
Гастрономската понуда овозможува да се запознаеме со различните култури на
народите и ни овозможува посета на угостителско-туристички објекти каде може да
се вкуси храната препознатлива за одредена туристичка дестинација, запознавање на
секундарните и примарни произведувачи на храна и пијалоци како и дегустирање и
конзумирање на нивните афтентични јадења и пијалоци.
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | Social Sciences > Economics and business |
Divisions: | Faculty of Tourism and Business Logistics |
Depositing User: | Borce Janevski |
Date Deposited: | 15 Feb 2023 11:03 |
Last Modified: | 15 Feb 2023 11:03 |
URI: | https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/31429 |
Actions (login required)
View Item |