Карактеристики на гастрономијата во полошкиот регион

Antonievski, Goran and Asani, Agim (2021) Карактеристики на гастрономијата во полошкиот регион. Зборник на трудови ФИЛКО. ISSN 978-608-244-871-8

[thumbnail of Шеста Меѓународна Конеренција Филко 2021.pdf] Text
Шеста Меѓународна Конеренција Филко 2021.pdf

Download (4MB)

Abstract

Во рамките на ова истражување главна цел е да се прикаже гастрономската култура
и гастрономските навики на населението во полошкиот регион. Во истражувањето се
вклучени потрошувачите кои имаат значаен придонес во подобрување на гастрономската
понуда и застапеноста на регионалните продукти во понудата на угостителските
објекти во полошкиот регион во Р.Северна Македонија.
Гастрономската понуда овозможува да се запознаеме со различните култури на
народите и ни овозможува посета на угостителско-туристички објекти каде може да
се вкуси храната препознатлива за одредена туристичка дестинација, запознавање на
секундарните и примарни произведувачи на храна и пијалоци како и дегустирање и
конзумирање на нивните афтентични јадења и пијалоци.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Borce Janevski
Date Deposited: 15 Feb 2023 11:03
Last Modified: 15 Feb 2023 11:03
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/31429

Actions (login required)

View Item View Item