Smilkov, Katarina and Gjorgieva Ackova, Darinka (2012) Функционална храна-тренд или неопходност? Фармацевтски информатор (32). pp. 42-43. ISSN 1409 - 8784
Preview |
Text
Farmacevtski informator br.32.pdf Download (367kB) | Preview |
Text
Функционална храна КС Фарм. информатор.doc Download (67kB) |
Abstract
Трудот опфаќа дефиниција и поделба на функционалната храна од стручен аспект, опфаќајќи ги неколкуте видови функционална храна: збогатена храна, храна со намалено количество на нутриенти, храна која содржи супстанции од растително потекло, фитоестрогени, храна со додадени состојки и храна која содржи пробиотици и пребиотици.
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | Medical and Health Sciences > Health sciences Medical and Health Sciences > Other medical sciences |
Divisions: | Faculty of Medical Science |
Depositing User: | Katarina Smilkov |
Date Deposited: | 16 Mar 2015 10:47 |
Last Modified: | 06 Mar 2018 10:37 |
URI: | https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12905 |
Actions (login required)
View Item |