Литературно читање од романот „Во театарот на светот“ од Целесте Бенџамин Трејси

Iliev, Krste and Pop Zarieva, Natalija (2013) Литературно читање од романот „Во театарот на светот“ од Целесте Бенџамин Трејси. In: Штипско културно лето 2013, 26 July 2013, Изложбена сала, Безистен, Штип. (Unpublished)

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_natalija.popzarieva_Desktop_ШКЛ - ПЛАКАТ - ЦЕЛЕСТЕ ТРЕЈСИ - РЕЦЕНЗИЈА - ДР КУКУБАЈСКА.doc] Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_natalija.popzarieva_Desktop_ШКЛ - ПЛАКАТ - ЦЕЛЕСТЕ ТРЕЈСИ - РЕЦЕНЗИЈА - ДР КУКУБАЈСКА.doc

Download (5MB)

Abstract

Преку литературно читање на извадок од романот „Во театарот на светот“ беше претставен дел од животот на историската личност Александар Македонски: времето во кое живеел, препреките кои морало да бидат надминати, неговата љубав кон филозофијата и науката, големата амбиција за напредок на земјата, но со втемелени етички и морални вредности.

Item Type: Conference or Workshop Item (Speech)
Subjects: Humanities > History and archaeology
Humanities > Languages and literature
Humanities > Philosophy, ethics and religion
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Natalija Pop Zarieva
Date Deposited: 14 May 2014 08:12
Last Modified: 14 May 2014 08:12
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9928

Actions (login required)

View Item View Item