Теренско истражување во Радовишко поле

Janevski, Vladimir and Andonovski, Marjan and Atanasov, Sasko (2013) Теренско истражување во Радовишко поле. [Image] (In Press)

[thumbnail of РАДОВИШКО ПОЛЕ И ШОПЛУК.pdf]
Preview
Text
РАДОВИШКО ПОЛЕ И ШОПЛУК.pdf

Download (4MB) | Preview

Abstract

Студентите од Факултетот за музичка уметност од Штип, катедрата по етнокореологија имаа прилика неколку дена да истражуваат во етничките предели Радовишко Поле и Радовишки Шоплук. Истажувањата се вршеа во неколку села и тоа: Ињево, Дедино, Ораовица, Козбунар, Јаргулица, Шаинташ, Ново село и тн. Тема на истаржувањата беа народните ора, народните песни, народните инструменти и народните носии. Собраните материјали депонирани се на факултетот и претставуваат база за понатамошни истражувања од областа на етнокореологијата.

Item Type: Image
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Vladimir Janevski
Date Deposited: 24 Mar 2014 13:26
Last Modified: 10 Aug 2015 07:27
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9602

Actions (login required)

View Item View Item